fredag 25 augusti 2017

Tors-fredag 24-25 augusti 2017. Mot hembygderna.

I Åmmeberg sken solen på morgonkvisten, men det skulle ändra sig under dagen. 


I Tived gick vi en kort konstrunda i skogen. En del verk var riktigt kreativa. Det är barn och ungdomar från orten samt Finnerödja som har gjort det mesta.


Det blev ett kort geocache- och fikastopp vid Undenäs kyrka. Eller Tivedens katedral som den kallas i folkmun. När den byggdes gjordes plats för 1100 sittande personer. I lilla Undenäs. De hade ambitioner. 


Askeberga skeppssättning eller Rane stenar i Vads socken utanför Tidan. Skeppssättningen är Sveriges näst största och är 55 meter lång och 18 meter bred, troligen från yngre järnåldern. 


Så här fint kan man fixa till sina brevlådor. Måste vara ett nöje att vara brevbärare och få komma hit med en massa reklam. 


Silos i Tidan. De gamla till vänster, som säkert ansågs vara väl tilltagna när de byggdes. Och de nya till höger. 


Vi hamnade frampå sena eftermiddagen på Kinnekulle och fick stanna till när tåget visslade förbi i Hälkekis. 


Ett par geogömmor som var nya efter vårens event kunde vi hitta. Skarpa kanter i dagbrottet. 


Naturen försöker läka det som människan åsamkat för många år sedan. 


Skål! Det regnar utanför fönstren och det ska fortsätta i morgon. Så detta blir sista kvällen i bobilen för den här semestern. 

Och jodå, regnet strilade ner på morgonen och fortsatte till och från hela dagen. 


Vi åkte på små vägar och ännu mindre vägar via Lidköping och Skara där vi åt lunch. Vi stannade till vid en grisbonde och tittade på mängder av smågrisar som var ute och lekte. Radeli-radeli-radeli... 

Nu hemma för att jobba några dar, städa ur bilen och tvätta. Kanske kan vi få ett par helger till på vägarna innan det är dags för vintervilan. ✊️🚙💨


1 kommentar:

  1. Takk for at vi får følge dere på tur. Det er en fornøyelse :)

    SvaraRadera