torsdag 30 maj 2019

Torsdag 30 maj 2019. Regn och rusk på Jylland.

Dags för en aning semester. Danmark hägrar. C hämtade K efter jobbet i går. Ett fikastopp hos vänner i Väröbacka hanns med och även ett snabbt stödköp på Ica Hajen innan vi körde på Stena Nautica i Varberg. Fyra timmar och tjugo minuter senare körde vi av färjan i Grenå, mitt i svarta natten. Förra gången vi landade här stod vi utanför Akvariet för att sova några timmar. Denna gång stod vi lite längre bort på en gratisparkering. Känns extra bra när en dansk krona kostar en och femtio svenska. Några få timmars sömn kunde vi kosta på oss. 



Klockan ställdes på tidig timme. Raskt iväg. Duggregn och hård blåst utanför Plåt-Tina. 



I Ebeltoft stannade vi till för att äta frukost. Kullerstensgatorna låg tomma i regnet. Det är ju dessutom helgdag och även danskarna är lediga. 



Ebeltofts gamla rådhus. 



Plåt-Tina gör sig bra i alla miljöer! 



Strax söder om Ebeltoft ligger fyren Sletterhage på halvön Helgenæs. Det blåste halv storm. 



Det lockar inte med bad i alla fall. 



Mössa passar bra idag. 



Båtarna låg kvar i hamnen. 



Århus berömda konstmuseum och skywalk. Vi såg den första gången i tv-serien Dicte. Nu fick se den IRL. 



Och från andra hållet. Vi hoppade över besök av själva museet. 







I det fischliga regnvädret beslöt vi oss för att slå tidigt kvällsläger. Valet föll på Vejle och deras gästhamn. Väl ordnat men långt att gå till det sanitära. Området är en del av den kommersiella hamnen som nu får en ordentlig remake. Höghusen skjuter upp som svampar i hamnbassängen. Det vågformade huset heter passande nog Bølgen. 







Mest spektakulärt av alla byggnader är Fjordenhus. En blandning av konst och arkitektur. Ritat och tänkt av Olafur Eliasson. Inrymmer huvudkontor för ett finans/fastighetsbolag. 🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar