söndag 28 oktober 2018

Lör-söndag 20-21 oktober 2018. Säsongsavslutning med Plåt -Tina.

Det är höst. Hög och klar luft denna dag i slutet av oktober. Vi bestämmer oss för att ta en sista avslutande tur med Plåt-Tina innan det är dags för vinteravställning.I Nossebro blev det ett kort stopp vid Elins bageri för att handla lite fikabröd.Elin har ambitioner, vi har sällan sett så många sorter småkakor.
Vi nöjde oss med bulle och en kaka.Nappträd i Grästorp.I utkanterna av Grästorp liger Forshall vid kanten av Nossan.Vackra höstfärger, bären kan eventuellt hänga på en kaprifol.Blad av olika slag som simmar i lugnt vattnet.

Så småningom landade vi på Kinnekulle. Vi parkerade vid Lasse i Bergets grotta. Här bodde Lasse och hans fru Inga från början av 1880-talet till 1910. De livnärde sig på att tillverka saker som de sedan sålde. Samt att Lasse var en flitig tjuvjägare till baronernas förtret. Det känns helt otroligt att de kunde bo här så länge under så knappa förhållanden.Vi tog på oss lite bättre skor och promenerade utmed berget ett par, tre timmar i det fina höstvädret.Bekanta silhuetter.När solen började gå ner var det hög tid att bestämma nattplats för Plåt-Tina. Valet föll på Råbäcks hamn. Trots att vi var i slutet av oktober var vi inte ensamma, vi hade sällskap av två husbilar till. Solen gick som vanligt ner över Kinneviken men denna kväll var det en mäktig molnbank som skymde solen innan den doppade i vattnet.På söndag morgon hade vädret slagit om. Det var rått och kallt och luften var full med skadd. Samtidigt är det rofyllt och vackert på sitt sätt.Nedanför turisthotellet i Råbäck stod två skörkar och vände rumporna mot den kyliga vinden.

Så här i sena oktober finns det inte ett ramslöksblad att beskåda, allt är nervissnat och plantorna väntar på en ny vår när de får sticka upp ur jorden igen. Nu är marken täckt av vissna löv från träden.Trots den kyliga och regniga vädret stannade vi till då och då för att leta upp och logga en och annan geogömma. Här var det lätt att tro att vi hamnat på avvägar.Ännu en gömma att signera.LBTW loggar gömma nummer 7000. Hurra!
Bättre säsongsavslutning kan man väl inte tänka sig?! 😉
Sen bar det hemåt där avrustning och tvättning ut- och invändigt väntar innan det är dags för avställning över vintern. 🚙💨
1 kommentar:

  1. Gratulerer med å ha passert 7000 Karin.
    Visst er høsten sjarmerende med sine flotte farger.

    SvaraRadera