tisdag 9 oktober 2018

Tisdag 9 oktober 2018. Ett nattligt skutt till Mykonos i grekiska övärlden.Från Katakolon och Mykonos är det bara ett knappt stenkast på kartan. Kapten sladdade in till kaj redan kl 8 på morgonen. Eftersom han inte tänker avgå förrän kl 19 hade vi gott om tid att se staden. Det här rederiet är duktiga på att smyga in små extra avgifter, t ex för att ta sig från båten till centrum. Det är vi inte vana vid och ger minuspoäng. Sjöbussen som tog oss till centrum hade det ambitiösa namnet Mykonos Jewel och levde kanske inte riktigt upp till förväntningarna. En liten selfie i väntan på avgång. Mykonos ligger utsträckt utmed en bukt. En, eller kanske den enda, turistattraktionen är en rad med vindmöllor uppe på en höjd. Oklart vilken ålder de kan ha men de ska nog se gamla ut i alla fall. Det går nog inte att få ett strandnära bord med mer havsutsikt än så här. Nyfiken grekisk vovve.


 Det räcker med ett litet kliv åt sidan från turistgatan för att få betrakta det vanliga livet. Även här ska kläder tvättas och hängas på tork. En liten parvel som inte lät sig störas av turistströmmen. Men så kommer man alltid tillbaka till huvudstråket. Mykonos verkar tyvärr vara en gigantisk turistfälla som säkert lever lite gott på alla de kryssningsbåtar som kommer hit. Idag räknade vi till fyra stycken samtidigt. Vi kan bara ana hur det är i högsäsong... För oss är det ett stort no-no att komma tillbaka. Ett besök räcker!Grekiskt blå dörr i visst behov av lite omsorg.Sjöbusspersonal i väntan på avgång. Lilla hamnen vid sidan om kryssningsterminalen. Italienare är inte så himla noga med information, det gäller även på kryssning. Idag innebar det extra promenad i Mykonos för att komma tillbaka till MSC Poesia. Tur att vi har semester och gott om tid. I dag har det varit blåsigt och lite kyligt, bara 20 grader. Brr till och med för oss. 
I morgon är det dags för sista stoppet i Grekland, Pireus och Aten. 🚢💨
1 kommentar:

  1. Vi undres på om dere får cachet noe. Litt av en opplevelse for dere med et rart sted, men det er jo enda et sted å krysse av på the bucket list. .

    SvaraRadera