söndag 14 oktober 2018

Torsdag 11 oktober 2018. Saranda i södra Albanien.

Albanien har seglat upp på turisthimlen efter att järnridån fallit. Vi fick en liten glimt av landet i Saranda, en smådåsig ort vid havet strax norr om gränsen till Grekland. Hur det var här på Enver Hoxhas tid vet vi föga om.

Solen stod redan högt på himlen när MSC Poesia kastade ankar på redden. Ett ”tall ship” seglade förbi oss.

Det finns ingen kaj att angöra utan vi passagerare bussades med livbåtar i land. Landets flagga har en svart dubbelhövdad örn på röd botten.Staden kunde varit vilken turistort som helst vid medelhavet. Det fanns dock rätt många avstannade byggen upp efter bergssidorna. Tomma betongskelett som väntade på färdigställande.

Vi gjorde inga större djupdykningar inåt land utan höll oss inom synhåll för vattnet. Strandpromenaden kantades av mångelmarknad.Naturligtvis måste vi geocacha i Albanien. Kruxet var att det inte var riktigt säkert att vi kunde komma åt de två gömmor som fanns i staden. Så vi ordnade ett event. Borta vid monumentet över Hasan Tahsini.Det var varmt för årstiden, vi gissar på runt 25 grader.
Några som tog chansen och solbadade, färre som tog ett dopp i havet. För kallt?Tillbaka ombord fick vi njuta av en fantastisk solnedgång över havet. 🚢💨🇦🇱

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar