tisdag 9 oktober 2018

Måndag 8 oktober 2018. Katakolon på grekiska fastlandet.Tidig förmiddag var vi framme i Katakolon som ligger långt sydväst ner på grekiska fastlandet. Vi tog oss i land för att trampa grekisk mark för första gången på cirka 25 år. Det var väl på tiden, kan man tycka. En glad norsk man hjälpte till att ta bilden. K vid ett vägval. Här trodde C att järnvägen var nedlagd men den lever och här syns ett tydligt bevis på det. På kajen stod några franska husbilar, de hade säkert stått över natt. Här ser den 13 däck höga båten ut att vara lika stor/liten som husbilen. 


Inte många båtar inne idag. En båtägare som bestämt sig för att det var dags att måla om hela skutan. Katakolon är en liten håla och det var fort gjort att se hela staden. När det var klart knatade vi upp för berget. Vägen hade sett bättre dagar. Det var ordentligt brant uppför och svetten lackade.Där uppe fanns så klart en geogömma. Team LT hittade den lätt som en plätt! 👍Uppe på höjden låg några hus som såg obebodda ut, men det var nog bara siesta. Kalimataoliver?Gröna omogna oliver. Vi provsmakade på svarta men de var otroligt bittra i smaken.Plötsligt kom två sköldpaddor framrusande ur buskarna. En vände direkt men denna lät sig fotograferas.

Uppe på berget låg ett par serveringar med magnifik utsikt. Vi släckte törsten med lokalt öl. Lite beskt men smakade efter omständigheterna riktigt gott.Husets hund övervakade oss.MSC Poesia vid kaj.

Några timmar senar styrde hon mot Mykonos.Mörka moln samlade ihop sig och någon timma senare brakade åskan loss. 🚢💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar