lördag 29 december 2018

Lördag 29 december 2018. Upp i bergen och sen ner till Faro.



Vi lämnar Vila Rosa i Portimao utan någon större saknad. Stan stor och bökig och boendet var inte nån höjdare. Hade det inte varit så ruskigt billigt hade vi nog funderat på en flytt. Vi placerades i ett annex, guesthouse, där vi var de enda som bodde i just det huset. Det var kallt och fuktigt inne och inte så mysigt precis.



Poolsidan på vårt guesthouse, som vi inte utnyttjade alls. 




En geocache ledde oss till Estombar. Genom vindlande trånga gränder kom vi fram till kyrkan. Den enda byggnaden i Lagos som är ett nationalmonument. Med vår vanliga tur var det igenbommat. Men folkabussen framför var fin.



Många apelsinodlingar i området.



Den här agraren hade bara blicken framåt men det gick till slut att komma förbi.



Vy i trakterna av Sarandas.







En romersk bro norr om Loulé. Och en DNF.





Strax därefter en övergiven väderkvarn med utsikt.



Här är huset där vi ska bo i tre nätter hos italienska Valentina i hennes B&B Casa da Valentina på femte våningen. I Faro har vi valt centralt läge framför bekvämlighet. 



Valentina kommer från norra Italien och har haft sitt B&B sedan i juni. Det är för dyrt att driva eget i Italien så hon provar här i Portugal i stället. Lägenheten har två rum för uthyrning. Vi har det ena rummet och delar badrum med Valentina. 



Här är det kombinerade mat- och vardagsrummet. 



Vi bor 50 meter från centrum! 



Faros marina i kvällsljus. Många flotta flytetyg. 



På kajen stod ett konstverk i form av en gigantisk snäcka. En virtuell geogömma krävde ett foto med snäckan på huvudet...



Vi lyssnade en stund på det här lokala coverbandet som var riktigt bra. De kallar sig The Threw och finns bland annat på instagram. 



Basisten hade en egen skön stil. 



Gamla stan är pytteliten så den går fort att ta sig runt till fots. Många fina gator. 



Mer av gamla stan. 



Le mot fotografen!



Det fungerade!



Vi var hungriga och hängde på låset till den rekommenderade restaurang Académico. Framme vid bardisken satt denne man och åt sin middag. Han var en uppenbar stamgäst och restaurangen var nog hans vardagsrum. Mysigt! 



I kväll valde vi att prova den rätt som ska vara typisk för Algarve, nämligen Cataplana. En gryta som ska tillagas i en speciell kopparpanna. Här med fisk och skaldjur, men det kan även vara med kött. 



C redo att hugga in. Det ser ut att vara mat för minst fyra personer. 



Folktomma gator i kvällningen. Dags att gå hem till Valentina och lösa Melodikrysset. 🚙💨


1 kommentar:

  1. Dere er ganske tøffe og får mange opplevelser på deres ferie.

    SvaraRadera