torsdag 20 december 2018

Torsdag 20 december 2018. Mot Portugal.Klockan ringde 03.00 för taxifärd till Landvetter flygplats. Ett par timmar senare fick vi slå i hjäl några timmar på Münchens flygplats. Tyska Lufthansa är förstås överrepresenterade här. Trots den tidiga timmen, klockan var kvart i nio, firade vi in semestern med varsitt glas Prosecco. Och vips var vi i Lissabon och på väg med hyrbil över den enormt långa Vasco da Gama-bron. 

Väl över på andra sidan var det dags för dagens första stopp. Vi kör som synes en Fiat. Modell oklart, vi får återkomma. Stoppet föranleddes av möjligheten att logga en geogömma. Remsan full, det får bli en fotologg. 

Vi checkar in på hotell Solaris i Setùbal. Nu är det sömnig lågsäsong i den mån det turistas här. Utsikterna är från vårt hörnrum. Och från gatan. Mycken kakel på husen här.De gula citrusfrukterna växer på träd.

När vi var framme hade blodsockret sjunkit en del. Inga riktiga matställen var öppna så det blev fika i stället. Det här kalaset gick på € 6.80!Bacalhau, torkad och saltad torsk. Smakar och luktar vedervärdigt. Men vi i norden äter surströmming....Ett litet torg bakom hotellet.Riktig middag skulle vi ha och gav oss ut på kvällen för att finna sådan. Lite undanskymd på en bakgata fann vi detta ställe. TripAdvisor lovordade stället och det höll verkligen måttet. Fönsterbordet agerade serveringsbord för det stora middagssällskapet. 

Ett stort sällskap, kompisar till personalen, fyllde halva lokalen. Den lilla flickan firades och överöstes med gosedjur. Själva åt vi en riktigt god brakmiddag på fisk, sallader, vin/öl och kaffe för € 30. Portugal bortom turiststråken till extrapris.

Det är jul på gång i Setúbal. 🚙💨


1 kommentar: