måndag 24 december 2018

Måndag 24 december 2018. Från Beja till Lagos.Julafton idag, lite svårt att ta in när solen skiner och det är 20 grader varmt. Dags för oss att lämna inlandet och åka söderut mot Algarvekusten. 

Fikapaus på ett av de få öppna kaféerna denna julafton. Norr om Silves är det väldigt kuperat. Under en lång sträcka ser vi spår av den stora skogsbranden i augusti. Nästan spöklikt och inte ett hus så långt man kan se. Vår Fiat Tipo som än så länge gör sitt jobb med den äran. 

Bro i närheten av Portimao. Så var vi framme vid hotellet i Lagos som ska vara vårt hem i tre nätter. 

Poolen, som för vår del kommer att vara outnyttjad. Rummet med dörren ut till terrassen. Terrassen är stor nog för oss båda. Och några till faktiskt. Det går nästan att hoppa i poolen direkt från terrassen. I Portugal är julen väldigt nedtonad. Knappt att det ens märks av. Trots det var de flesta restauranger stängda på julafton och hotellets julaftonsmiddag för € 50 per person lockade inte. Så vi åkte och handlade bröd, ost, skinka och en flaska vinho verde, plockade in bord och stolar från balkongen och festade loss. Skål och god jul! 🎄🥂Hotellet bjöd på julchoklad. En tomte hann bli av med både huvud och innehåll innan fotografen hann fram. 🚙💨


1 kommentar:

  1. Riktig god jul, det er så godt å se at dere har det bra og feirer på deres vis. Gleder oss til å høre mer om turen.

    SvaraRadera