måndag 31 december 2018

Söndag 30 december 2018. Nästan nästa Spanien.Frukosten avklarad. Det inte så självklart att ”rensa faten” när vi vet att det är en ensam person som försöker överleva på att driva sitt lilla B&B. Valentina fixar frukost åt oss. Utsikten från vår balkong. 

I dag tar vi oss österut och målet är den sydlstligaste staden i Portugal. Fösta stoppet på blir i Olhão och järnvägsstationen där. Kakel och fina detaljer på stationshuset. I Tavira ligger båtar förtöjda. Vart vi än kommer så har det varit lågvatten. Nästan torrt. Vi fascineras av mängden husbilar. Det är många som väljer att semestra i Algarve. Överallt finns ställplatser och de är ofta ganska fulla. Främst ser vi portugisiska (vilken överraskning!), spanska, franska och tyska husbilar. Någon enstaka svensk också. Undrar hur det ser ut här på sommaren!?Då och då kan man skåda såna här tyska monster till husbilar. Vid vår vägs ände i Portugal. Hyrbilen får vi inte ta över gränsen.Är det så här kul man har när man övervintrar i söder? Bonkalag som dricker kartongvin och tjôtar hela dagarna?!Motorvägsbron över till Spanien. Där på andra sidan floden Rio Guadiana ligger spanska staden Ayamonte. Den här pippin höll på att bli överkörd av oss när den var full upptagen med sitt sandbad. OBS att bilden är mycket beskuren och förstorad, då blir det lite grynigt. 

Vi var hemma sent och det blev en hastig, men god, pizza till middag. 🚙💨


2 kommentarer:

  1. Kanskje Plåt-Tina får mulighet til å overvintre en gang.

    SvaraRadera
  2. Har varit nere 4 gånger i 6 månader i sträck på Algarve. Inte blir det så mycket vi för vår del. Men kan styrka fransmännen börjar kl 9,00 sedan är det igång.
    Vi har mest vistas öster ut på Algarve.

    SvaraRadera