måndag 9 augusti 2021

Måndag 9 augusti 2021. Lahtis och Tammerfors.

Dagens mål var att byta forsar. Från Helsing till Tammer. Men vi gjorde en liten detour åt öster via Lahtis.





Vid järnvägsstationen loggade vi två virtuella gömmor. Dels vid statyn över Gustaf Mannerheim och dels en med ortens stora radiomaster med i bild.







Vi gjorde ett besök vid Ristinkirkko, den skulle vara lite speciell. På något sätt kom vi in bakvägen och det hölls något möte i kyrksalen. Troligen profant och vi fattade ingenting. Vi fick lämna kontaktuppgifter för smittspårning där i salen. Hade vi kommit rätt väg hade vi nog vänt i farstun.





Ett litet besök även vid Sibeliushallen som ligger vackert vid sjön.



I Tammerfors fick vi tag på ett litet hotell som skulle ligga centralt. Hotellet var visserligen litet men låg inte så särskilt centralt. Vi fick ta bilen till keskusta och körde då förbi domkyrkan. Nu har vi börjat lära oss att kyrkorna i Finland inte är vitputsade som de flesta kyrkor är i Sverige. 





I Tammerfors rullar spårvagnar. Vi tyckte de var lika de som trafikerar Prag. När vi upptäckte att de tillverkats av tjeckiska Skoda var likheten uppenbar. 


Regnet hängde i luften och åskan mullrade. Vi tog en promenad men höll oss i närheten av vårt boende för säkerhets skull. 🚗💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar