söndag 10 oktober 2021

Lör-söndag 2-3 oktober 2021. ÄNTLIGEN är Plåt-Tina på rull igen!

Äntligen är Plåt-Tina hemma! Två långa månader hos farbror bildoktorn. Det visade sig att det var hydrauliken till frikopplingen som havererat. När ändå motorn var ute ur bilen passade vi på att byta även koppling och svänghjul. De hade nog hållit ett tag till men bara motordemontaget är så dyrt att det var värt att göra byte redan nu.

Fyllda av abstinens satte vi Läckö som mål för helgen.







Vi körde över Vara för att handla räckmackor på Nordpolen. Det var jippo i byn och kö långt ut på gatan så vi fortsatte direkt till Lisch i stället.



Rådhuskonditoriet levererar lika goda landgångar och vi klämde till med ett par.



Ser C hålögd ut? Grinig med lågt blodsocker innan han hugger in.








Innan slutdestinationen gjorde vi ett besök i Spikens fiskeläge. En riktig pärla som även är lite av en turistfälla. Men så här i oktober är det ganska stilla. 



Så till Läckö! Slottet har vi sett flera gånger tidigare. Denna gången hade vi Däremot bokat bord på restaurang Hvita Hjorten. Mycket praktiskt att bo endast ett stenkast ifrån. Vi hade ju en hel del att fira. 



Innan maten skålade vi i Champagne för att fira flera saker. K:s nya jobb, att Plåt-Tina äntligen är ute på vägarna igen och slutligen att vi firar 20-årig bröllopsdag i veckan som kommer. Skål för alltihop! 



Till förrätt valde K råbiffen. Och blev inte besviken. 



C gick på det vegetariska spåret och beställde bakad vitkål med hasselnötter mm. 



Vi firade ju allt möjligt så en gourmetmiddag hade vi gjort oss förtjänta av. Till varmrätt valdes Vänergös. Mumsigt!



På söndagsförmiddagen körde vi sydvart ner på Kållandshalvön. Vi avverkade en Lab-cache som heter strövtåg i Ströbygden. På slutet hamnade vi vid Stola herrgård och fick se Ferdinand i ävjan.



Naturligtvis kunde vi inte motstå Kinnekulle och det blev fikastopp vid turisthotellet.





Sista anhalten innan vi körde hem på riktigt blev en Lab-runda i Skara. Som vanligt ger dessa promenader helt nya vyer på redan besökta platser. 🚐💨



1 kommentar:

  1. Så deilig for dere å endelig være ute på tur igjen.

    SvaraRadera