tisdag 12 oktober 2021

Tisdag 12 oktober 2021. 35 mil och 4 länder innan vi landar i Champagnefälten.

Vaknade i morse och det regnade. Vi åt frukost och tömde Plåt-Tina på gråvatten och toan. Sedan åkte vi söderut mot Belgien och Luxemburg. Det regnade hela dagen så det var lika bra att köra bil. Målet för dagen var Champagne och Epernay. 



Här har vi stannat i Belgien för att logga en jordlåda. Det var kallt och regnigt så det blev ett snabbt stopp.







Nästa stopp blev Belgiens högsta topp. Den ligger på 674 m över havet så det är högt! I vanliga fall har man nog en fin utsikt över nejden. Men idag var det disigt så vi såg ingenting.



Vi körde några mil till och vips så var vi i Luxemburg. Och här var valet att tanka billig diesel. Det är flera kronor billigare än hemma i Sverige. 1,366 € för en liter. Enligt Forex kurs är det 12,95 SEK. Vi tankade i staden Wiltz. Det var lång kö med belgare som också ville tanka billigt.




En nöjd C som har tankat fullt!



Luxemburg är ett litet land och snart var vi tillbaka i Belgien igen.



Här går det undan, nu är vi redan i Frankrike.



Vi behövde ett ställe att sträcka på benen och här var det är lämpligt. Till vår förvåning stod det ett stort vildsvin på en kulle, det måste vi titta närmare på.



Svinet visade sig vara ett konstverk som väger 50 ton och tydligen tog tio år att färdigställa. Tänk vad man kan få för sig att tillverka…



Tiden gick fort och nu fick vi snabba oss på till Epernay och campingen. Där har vi bott förut och vi ville gärna bo där igen. Till vår besvikelse var campingen stängd! Vad gjorde vi nu? Det blev till att tänka om. Vi bestämde oss för att åka och handla mat till kvällens middag. Det blev räkor och bubbel. Champagne så klart! Sedan åkte vi till en ställplats lite norr om Epernay. Lugnt och jättefint och helt gratis. Även här är det nästan fullbelagt. 🚐💨


1 kommentar: