lördag 7 oktober 2023

Lördag 7 oktober 2023. Genom ett regnigt Hamburg.


Väderprognosen för dagen var mycket regn. Och det infriades med råge. Lite dugg när vi lämnade Sittensen och sedan bara ökade det hela tiden. Först fram på eftermiddagen när vi kommit till Flensburg var det torrt på marken. Därför blev det en dag i bilen, vi ska ju ändå transportera oss emellanåt. Vi valde att åka via Hamburg, klokt eller inte, och det var lite trögt på sina ställen.



Gråmulet i Sittensen på morgonen.


Årets bil på Autobahn. Stau, det tyska ordet för stillastående köer. När det hänt en olycka eller vid vägarbete kan det bli mils- och timslånga köer. Vi klarade oss lyckligtvis från de värsta men såg ett par gånger jätteköer i motsatt riktning.


Vi tog oss igenom Hamburg trots att Elbetunneln på A7 var avstängd. Lite knöligt och i backspegeln borde vi ha färjat Wischafen - Glückstadt som vi brukar.


Kielkanalen passeras.



Efter att ha bunkrat lite i gränshandeln hann vi precis in i Danmark för att tanka innan dieseln tog slut. Den är några ören billigare än i Tyskland. Sedan bar det iväg till Møgeltønder för att övernatta. Kylskåpet har fortfarande nordeuropeiskt innehåll så det blev Nürnberger bratwurst med kartoffelsalat till aftonvard.

🚐💨🌻

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar