söndag 1 oktober 2023

Söndag 1 oktober 2023. Fulltankat i Luxemburg kör vi till Moseldalen.


Dagens beting var att ta oss till Moseldalen. Men en lämnar inte Luxemburg utan att ha fyllt tanken ända upp till locket. I gränsstaden Echternach var det köer ända ut i gatan.


Billigare än grannländerna. På macken var även tobak en storsäljare. Nästan halva priset jämfört med Tyskland. Inget för oss, men det bidrog till att köerna in på mackarna segade sig fram ännu lite mer. De flesta skulle handla stora lass.




Landskapet är fyllt av spikraka rader med vinstockar. Skörden pågår fortfarande och för hand.



Dagens bästa geocache lockade oss lite vid sidan av allfartsvägen. Vi blev rikligt belönade med en enorm utsikt över Moseldalen.


Vi hade fått tips om att Tysklands nationaldag infaller den tredje oktober och därmed är alla lediga på tisdag med en klämdag däremellan. Det betyder ett högt tryck på ställplatser i Moseldalen. Vi beslöt oss för att inte dröja för länge med att hitta nattläger. Och tur var väl det. På ställplatsen i Wintrich med 90+ platser var det i stort sett fullt redan vid tretiden när vi rullade in. Vi fick klämt in Plåt-Tina mellan två valnötsträd.









Cyklarna plockades ner och vi trampade till grannorten Brauneberg för att logga en geogömma. Hur bra låg inte den till? Direkt inpå låg en Biergarten som inte gick att motstå. Den här hobbyn tar oss nästan jämt till intressanta platser. Vinet vinner inga priser för smaken kanske, men allt annat var tipptopp.


Nästan alla gör vin här, eller? Här har man beställt hem tomflaskor till enrédörren. Det är nog inte mjölkbudet som ska ha dem, gissar vi.




Cykelbanan passerade en vingård som inte tvekat att slå mynt av sitt utmärkta läge. Fullt med cyklister som behövde nåt läskande innan den fortsatta färden.


När vi kommit tillbaka till ställplatsen efter cykelturen uppenbarade sig en trevlig nederländare som gärna pratade en stund. Han hade noterat att vi kom i en svensk bil och ville gärna berätta att han varit i Sverige flera gånger och tyckte om landet. Ullared hade han besökt flera gånger och Öland var också godkänt. 


Till sist kan vi inte undanhålla er synen av våra närmaste grannar. När vi svängt in på vår plats såg vi hål i marken som vi trodde var från jordspett till stagning av markiser. K höll ett öga på pizzan som bakade sig i Omniaugnen när ett litet näpet djur pilade ner vid campingköket. Sork eller mus eller nåt annat djur. Zoologer i läsekretsen kan säkert artbestämma bättre än oss. Klicka på bilden så att den blir större. Gäller för övrigt alla bilder i bloggen.
🚐💨🌻


1 kommentar:

  1. Ja husker selv at det er lurt å tanke drivstoff når man er der. Det er utrolig å se at det er så fullt over alt på denne tiden av året. Godt dere klarer å få plass likevel. God tur videre :)

    SvaraRadera