söndag 8 oktober 2023

Söndag 8 oktober 2023. Plåt-Tina irrar på södra Jylland.


I dag hade vi inget direkt mål mer än att vi skulle till Ribe för att tömma det sanitära och fylla på färskvatten. Och dessutom logga ett par geogömmor som släpade efter från resan söder ut för en månad sedan. Allt av det blev gjort och vi kunde kryssa i landskapet som vi ville.




Møgeltønder låg stillsamt öde denna höstmorgon när turistbesökarna minskat till en rännil. 


K:s agrara favoritredskap i arbete. En gräsrufsare tar hand om det sista för säsongen.



På väg norrut stannade vi i Sønder Sejerslev för en ALC. Ett stopp var vid Højkro som har anor tillbaks till 1100-talet. Nuvarande byggnader är från mitten av 1600-talet. Så som det ser ut nu är det svårt att förstå att kroen var öppen fram till för inte så länge sedan. Kanske femton år, förfall går fort när det sätter in. Men kroen är fredat kulturminne och det är en hel del uppståndelse över att inget händer.


Vi körde ner till kanten av Vadehavet vid Husum-Ballum för att fika. I fonden ses Rømø.


I Ribe var det ingen trängsel vid husbilsparkeringen. Annat var det när vi åkte ner. Då var alla platser upptagna och många husbilar cirkulerade i jakt på en ledig ruta.


Det har skramlat på taket emellanåt sen vi lämnade ställplatsen under valnötsträden i Wintrich i Moseldalen. Idag kom det en valnöt nerfarande vid en inbromsning. Det är cirka hundra mil sedan vi lämnade ställplatsen första oktober.




Ett snabbt besök i Esbjerg för att handla lite mat. Samtidigt fick vi se lite olika boende för duvor och människor.


Ett par ekollon på taket! Upp å rensa genom takluckan.


Något av danskarnas allra bästa fick vi njuta av idag. Føtex fick bestå med dagens kvällsmat. Danska smørrebrød är svåra att motstå. Skål K!

🚐💨🌻



1 kommentar: