tisdag 3 oktober 2023

Tisdag 3 oktober 2023. Lite regn och en bonus i Catsop.

I morse vakande vi till en mulen himmel men hygglig temperatur. Det var varslat om regn under dagen så vi planerade för en dag i bilen. Med stopp här och där förstås, som alltid. Även i dag har vi tagit oss igenom tre olika länder. Tyskland, Belgien och till slut Nederländerna. 


Första stoppet för dagen var i den sömniga, i alla fall klockan elva på nationaldagens förmiddag, staden Einruhr. Det skulle finnas en fin liten cache som vi gärna ville hitta. Det gjorde vi och intill fanns den här fontänen dekorerad med en flicka som spelade flöjt. På en stolpe snett bakom fanns en hållare med pappmuggar. Det gick tydligen att dricka vattnet i fontänen. Av färgen i brunnen att döma är det järnhaltigt. Vi avstod så gärna. 

Vi fortsatte på serpentinvägar upp i bergen och stannade vi ännu en cache och möttes av denna vidunderliga utsikt över just staden Einruhr. Och jodå, gömman hittades.


Ett par svängar senare var det dags igen, denna gången fick vi en fantastisk utsikt över Dedenborn. Och gömman hittades. Inget regn än.  Men det skulle inte dröja så länge. Vi drog oss mot gränslandet till Belgien och åkte in till en gränsbutik för att C skulle få bunkra ett par flaskor öl. I butiken noterade vi att kaffeavdelningen upptog en mycket stor del av butiken. Tyskarna åker väl hit och bunkrar. Vi han precis in i Plåt-Tina innan regnet plötsligt öste ner. Lagom då att parkera och ta en lunchfika innan vi fortsatte. 


Vi börjar närma oss målet för dagens etapp. I Elsloo stannade vi till i ett villakvarter för att hitta en gömma. I Nederländerna är det inte så ovanligt att gömma en cache i sin egen trädgård och det brukar kännas lite knepigt att leta på så privata domäner. Alltså var vi beredda på nästan vad som helst. Så när vi möttes av en hörntomt när ett gäng med hönor och tuppar gick omkring och sprätte i jorden blev vi inte så förvånade. Söta var de också.


Så var vi då framme vid dagens mål. En liten bit vid sidan om Elsloo ligger Catsop. Där bodde vi ett par nätter sommaren 2022. Det var jättevarmt och vi cyklade runt i omgivningarna. Bland annat fick vi fram läget för en bonusgömma. Som vi glömde bort att logga! Ve och förbannelse, denna glömska har legat och gnagt men nu gick det bra att åtgärda och lägga tillrätta genom att åka igenom Catsop igen och logga denna cache. Hurra!


Det är den 3 oktober idag och K framhärdar med shortsen. Det har inte varit många dagar under sommaren som valet mellan kjol, klänning eller långbyxor varit ett alternativ. C bara skakar på huvudet och tycker att K är skogstokig. Nu bor vi i utkanterna av Venlo.
🚐💨🌻


1 kommentar:

  1. Så godt å endelig få logget den som har ligget der og bare ventet på dere :)

    SvaraRadera