lördag 28 juni 2014

Fredag 27 juni 2014. Vi tangerar Genèvesjön.


Morgonen på campingen kantades av många Bonjour. Här är man artiga och hälsar på varandra. Och så var man oroliga för oss eftersom "eau ferme" skulle inträffa. Vattenavstängningen kom dock efter vår sorti. Upp på motorvägen, tack plaketten, till Lausanne.


Staden ligger högt och sluttar ned mot Genevesjön.


Det var svårt att hitta parkering men vi fann en uppe vid katedralen Notre Dame. Vi tog de täckta trapporna, Escaliers du Marché, nedåt en bit. Dom är nästan lika som i Hong Kong, fast de är rulltrappor. Här fick vi knalla och gå. 


Det lilla vi såg var inte allt för upphetsande. Staden kanske förtjänade lite mer tid men parkeringsmätaren tickade obönhörligt på.


Vi fortsatte utmed Genevsjön för att vid Montreux gira mot norr.Gruyère, ostmeckat, hägrade. Finns det någon godare ost utanför Sveriges gränser? Vi gick turen, och fick ostbitar som smakprov.
Sedan gick vi upp till byn och fick på vägen se alpkossor med bjällror om halsen (stackars kreatur) smalspårståg och alpvyer.


Byn visade sig vara en riktig turistfälla. Slottet var säkert sevärt men med tryckande värme ville vi bara därifrån.


Upp över Jaunpasset mot Interlaken. Här en schönes blick efter vägen.På campingen i Interlaken har vi promenadavstånd till centrum. I morgon planerar vi att gå upp tidigt för att åka tåget upp till Jongfraujoch där stationen ligger på 3454 möh. Om vädret håller sig. Vi håller tummar och tår för det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar