onsdag 11 juni 2014

Pingstdagen - vi drar hemåt

Övernattning i Motala och natten var mycket lugn. Vi bodde ju trots allt i kanten av ett bostadsområde, men ingen kom och knackade på. 


Utsikt från ett fönster. Denna gång från ett takfönster i en plåtis...

Efter frukost var det sakta mak söderut. Vi ville undvika stora vägar och motorvägar så vi ställde in Klara (vår GPS, lika bra att redan nu förtydliga det) på småvägar riktning Jönköping. Första stopp blev Biltema i Motala som lämpligt nog öppnar klockan nio på söndagar. Nästan först in. Handlade ett par gummimattor för fossingarna vid färd. 

Småvägarna ledde oss lite slumpartat mot Tåkern Naturum, där vi stannade för lite egen fika. Men när vi ändå var där gick vi förstås fram till sjön där fågeltornet och Naturum låg.


Och det ångrade vi inte! Båda byggnaderna ligger fint inbäddade i naturen och fasaderna är dessutom klädda i vass. Fågeltornet har en gigantiskt lång rullstolsramp, som ger tillträde åt de flesta. En lång strandpromenad/naturstig med klurigheter toppade alltihop. I efterhand fick vi veta att det är göteborgsarkitekten Gert Wingårdh som ritat. Tåkerns Naturum invigdes 2012 och nominerades till det årets prestigefyllda Kasper Sahlin-pris (Lunds domkyrka vann...)

Tiden går fort, så även denna dag. Vi fortsatt söderut på små vägar och hamnade mitt i cykeltävlingen Halv-Vättern som gick denna dag. Som tur var mötte vi alla cyklister, det underlättade för oss. Såg ingen vi kände, ha ha. 

Ett snabbt stopp på Ikea Jönköping för inköp av två styck Ludde till kyliga utekvällar under markisen tack vare gott tips från A och SE. 

Nu blir det att vara hemma ett par veckor innan vi drar ut på nya äventyr. På återseende!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar