tisdag 24 juni 2014

Måndag 23 juni 2014. Plötsligt blev det Frankrike.

Och så har äntligen semestern börjat. Våra vänner A och S-E hade ställplats hos oss på midsommarafton. Vi gjorde sedan sällskap ner mot Skåne och övernattade i Höganäs hamn där vännerna introducerades i svensk midsommarmat. De var tveksamma, men föll pladask för denna läckerhet, med tillhörande snaps :-) På midsommardagens morgon skildes våra vägar och vi färjade över till Danmark och Tyskland.


Lågsäsong så det är gott om plats på färjan.


När vi är ute på vägarna hemma har vi ett litet öga till vad vi kallar "mulleställen", såna där små hus med vanvårdad trädgård fylld med skrotbilar och allmän bråte. Vår första övernattning norr om Hannover var på en camping som hade sådana drag. Ibland får man bita ihop och ta det för vad det är. Men vad gjorde det att det fanns voljärer med både fåglar och kaniner när vi sov så gott i Tina.


I början av semestern blir det mycket bilåkning för att komma nån vart. Autobahn är inte det trevliga alternativet men väl så effektivt. Vi har de här två dagarna fått vår beskärda del av långa köer och stau.

Efter mycket tid på vägarna korsade vi gränsen till Frankrike och har till slut hittat en ödsligt belägen camping i Wingen-s-Moder. Inte en människa att checka in hos men allt är öppet och tip-top. Får se i morgon bitti om nån vill ha betalt. I morgon fortsätter vi mot Schweiz. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar