torsdag 26 juni 2014

Torsdag 26 juni 2014. Bilen hel igen. Mot Schweiz.

Uppstigning tidigt, verkstaden ville ha bilen redan kl nio. Vi lastade av cyklarna och lämnade bilen som "kanske" kunde vara klar till kl tolv...  Vi trampade in till Mulhouse centrum och traskade runt i alla kvarter.


Vi började med en café au lait, bönorna var nog nästan slut men personalen var desto trevligare.


Staden visade sig vara mycket trevlig med en i stort sett bilfri gamla stan. Till slut var Tina reparerad, språkförbistringen gör att vi inte riktigt vet vad felet var, men nu går hon som ett spjut.


Kosan ställdes söderut in i Schweiz. Ett klistermärke för motorvägarna är ett måste. Vi trodde att det skulle gå att handla på bensinstationer innan gränsen men fann inga. Det löste sig ändå galant, i tullfiltret blev vi visade åt sidan och det var bara att hosta upp € 40 och fick sex SFr i växel. Ett tag innan inresandet hade vi funderat på att snåla in denna plakett och undvika motorvägar. Så korkad man kan vara, det hade inte fungerat alls.
Klara är inställd på Lausanne och nattläger slås strax söder om Neuchattel. Campingen är liten med mest långliggare, vi klämdes in med skohorn mellan altaner och förtält. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar