måndag 30 juni 2014

Måndag 30 juni 2014. Korsar många landsgränser.

Regnet fortsatte även en stund in på denna dag, om än inte lika intensivt som igår. Vi tog därför lite sovmorgon och kom inte iväg förrän på förmiddagen. C:s vattentäta (!) GPS la ner verksamheten igår  efter rotblötan i Aareslucht. Pina och elände!


Första anhalten idag var huvudstaden Vaduz i Lichtenstein. Landet är ungefär lika stort som Alingsås och har ungefär lika många invånare. Skillnaden är väl kanske antalet företag. I Lichtenstein finns 75000 registrerade, två på varje invånare.... Landet har ett parlament, men det är prinsen som äger hela rasket som hans föregångare köpte 1699 och 1712. Furstendömet bildades 1719. Prinsen bor i slottet som ligger på berget ovanför staden. Där kan han sitta och titta ut över sitt rike. En gång om året öppnas slottet upp för alla nyfikna.

Uppe på berget bor kungen - fast han är bara prins. Tveksamt hur demokratin fungerar, prinsen har makt att stoppa det mesta om det inte faller honom på läppen. Bilden ovan visar huset för landets valda parlament nederst och huset för den egentliga makten överst.
 
Vi åt en glass och loggade en gömma, måste ju ha en i varje land, med hjälp av mobilen. En mugglardam fick beskåda när två tokiga svenskar letade under hennes ben där hon satt på en bänk. Snart fick vi sällskap av två amerikaner "from Pennsylvania you know" som var ute i samma ärende och hade tio minuter på sig innan bussen gick vidare. Undrar vad mugglardamen tänkte....

Vi for vidare på slingriga vägar upp i bergen. Från Lichtenstein åkte vi in en liten sväng i Österrike, sedan tillbaka in i Schweiz och därefter in i Tyskland för att leta oss upp till Bodensjön. Ett stopp i tyska Konstanz för sen lunch. Klockan tickade iväg och läge att leta nattläger. Lite matshopping på vägen. Väl framme vid campingen i Sipplingen fick vi valt en plats med god utsikt över Bodensjön och järnvägen på andra sidan. Alla nöjda och glada! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar