måndag 15 augusti 2016

Lör-Måndag 13-15 augusti 2016. Ångtåg och Lammö.

På lördag morgon vaknade vi på enkla campingen i Rone hamn. Det smattrade en aning på Plåt-Tinas tak så det kändes helt naturligt att ta lite sovmorgon. 


På slingriga vägar tog vi oss tvärs över ön till Klintehamn. Söder om stan ligger ett litet fiskeläge med bland annat denna lilla söta stuga. 


I stugan huserar M och P. De bjöd på gott fika och trevlig pratstund i solen. 


Vi fick även några goda insidertips. Ett av dem gav oss ett fantastiskt nattläger med utsikt över Karlsöarna. 


Det är 3 år sedan vi hämtade hem Plåt-Tina från Pukavik. Drygt 4000 mil senare sitter vi på Gotland och firar det hela med italienskt bubbel. På morgonen fortsätter vi utmed kusten en bit. Dramatiskt med tallarna som böjt sig undan för vinden till underliga former. 


En del av vår tid på Gotland ägnas åt att hitta och logga geogömmor vid alla öns kyrkor. De flesta kyrkor ramas in av spikraka murar. 


Lindens löv har fallit ner på muren. 


Vilken präst kan ha varit orsak till att denna skylt sattes upp? 


Söndag är trafikdag vid GHJ, Gotlands Hesselby Jernväg. Mycket folk som vill åka tåg denna dag.  


Den skarpsynta ser att biljettluckan numera pryds av moderna attribut. Biljettförsäljaren från "den gamla goda tiden" kunde väl aldrig tänka att en kortläsare skulle smyga sig in...


Hytten på ett diesellok. 


Konduktören kollade noga alla biljetter. 


Senast vi åkte vände tåget vid den gamla eken några hundra meter från stationen. Tiden fylldes ut med lite prat vid eken. Och så fick man åka två vändor för skam skull. Det behövs inte idag! Linjen är utbyggd och går nu ända till Roma, vilket innebär en resa på ca 7 kilometer. Ett fantastiskt arbete som föreningen lägger ner. Vi är (förstås) medlemmar! 


Natten tillbringades på Åminne camping. En landsortscamping som tar Visbypriser för övernattning, och man ser till att ta betalt för ALLT! Men de missade att ta betalt för vår el, det känns bra, hihi... 

Lite norrut ligger Bogeklinten. Raukar en bra bit upp på land. 


På toppen låg en geocach. C sprintade upp. 


Det var lång bilkö till Fåröfärjan. Många turister, de flesta ickesvenskar, besöker ön. 


Raukområdet är kargt och ganska ogästvänligt. En liten fiskeby vid vattenbrynet. 


Raukar vid Langhammars. Det syns inte på bilden att vi nästan blåser bort! Plåt-Tina backas in på en parkering i raukområdet för en natts fricamping. 


Solnedgång över stranden. Natti natti. 
1 kommentar:

  1. Flotte bilder, vi blir påminnet om hvor fint det er der . Vi vil gjerne tilbake dit igjen.Kos dere videre.

    SvaraRadera