onsdag 17 augusti 2016

Tis-Onsdag 16-17 augusti 2016. Cykel på nedlagd banvall, kyrkocachargav lammskinn samt solnedgång.

På kvällskvisten kom ännu en HB och slog läger. När vi vaknade upp på Fårö vid Gamla Hamnen var allt lugnt. Våra säkringsremmar och larm behövde inte komma till användning. Det blåste fortfarande och temperaturen låg på mediokra grader så vi åkte helt enkelt snabbt tillbaka till "fastlandet". Visst är Fårö vackert med sitt karga landskap. Men bilden visar inte hur fotografen håller på att blåsa bort!
I Lärbro parkerade vi och lastade av cyklarna. Packade cykelkorgen med lite fika och drog iväg på den gamla banvallen efter GJ, Gotlands Järnväg, som lades ner så tidigt som 1960. Redan då tog lastbilstrafiken över. Sorgligt, men det blev ju en bra cykelväg i alla fall... som vi färdades på mot Othem.När våra rumpor var lagom möra åkte vi vidare. Irevik är ett fint ställe för bad och vindsurfing. Idag var det så jädrans blåsigt så vi beundrade verkligen dem som våghalsigt gav sig ut i böljorna.

Söder om Tofta kyrka hittade vi en lammskinnsbonde som hade kvällsöppet. C visade sig vara en mästare i att pruta så vi åkte därifrån med ett stort, långhårigt tackskinn för en spottstyver.  

Dagarna går fort. Efter några snabba, och sena, kyrkogömmor bestämde vi oss för ännu en natts fricamping på Ekstakusten. 


Så här såg det ut när vi parkerade. Solen på väg ner under molnen. 


Plötsligt händer det saker...

Inom några minuter hade himlen skiftat färg från lila till orange och till rött innan solen dök ner i havet. 

Vi vaknade till hemtrevligt (?) smatter på Plåt-Tinas tak. Och så fortsatte det hela dan. Av och till regnade det. Det blev en del geocaching i alla fall på vägen ner mot södra delarna av ön. 

Sen lunch intogs på Göran Ringboms Hamra Krog. Ingen trängsel, inte ens inomhus, det är ju lågsäsong. Burgaren var god men vi var lite besvikna över att chipsen till var just...chips. Från påse. Halvdåligt. Keramikverkstaden och butiken var öppen men inget lockade till köp. 

Efter två nätters fricamping lyxar vi till det och bor på camping i Ljugarn. Plåt-Tina behövde både tömmas och tankas. Och underbart att få duscha! 


1 kommentar: