måndag 1 augusti 2016

Fre-söndag 29-31 juli 2016. Geocachinghelg i Fredrikstad by, Østfold fylke i landet Norge.

Med siktet inställt på Fredrikstad i grannlandet Norge drog vi iväg direkt efter jobbet på fredag eftermiddag. På campingen i byn väntade våra norska favoritvänner A och SE. Vi hade förberett oss på en helg med geocaching medelst cykel.
Vädret inför helgen såg länge osäkert ut, med flera lågtryck på gång, men till slut bestämde vi oss för att göra ett försök. Det skulle visa sig vara ett bra drag. Vi hade fint väder både på lördagen och söndagen.Här vågar sig inga obehöriga in när vi skapar vårt egna privata läger på campingen.A på jakt efter en geogömma. Nånstans där inne i spenaten gömmer sig C som är steget före, i alla fall denna gången.


SE planlägger rutten till nästa geogömma så att vi inte spiller tid i onödan. Lagarbete är A och O om man vill komma nån vart.


Fjell och hav finns alltid nära i vackra landet Norge.


Bron över Glomma som förbinder de båda sidorna av Fredrikstad var avstängd för reparation. Det gjorde oss inget. Vi åkte bara under bron ändå...


Vi hamnade av en slump i ett gammalt nedlagt tegelbruk som naturen höll på att ta tillbaka. Där fanns en del "installationer".


Gamla tegelpannor i långa fina rader har någon tagit tillvara för framtiden?


Tre glada geocachare!


Tre glada igen, bara fotografen är utbytt... Bilden från Fredrikstad gamle by, ett riktigt kulturreservat som måste utforskas bättre.


C har en illa dold faiblesse för Hello Kitty som A och SE har stenkoll på. De hade släpat med sig den här fina flaskan genom hela Europa... C skiner ikapp med kvällssolen...


Efter en dag till cykel sitter det fint med lite mat och gott snack under markisen.


Sambandscentralen.


Resultatet? 70 hittade geogömmor. Bra jobbat av oss!

Tack för denna gång och som vi numera brukar säga: det är bara en tidsfråga innan vi ses igen.

1 kommentar: