onsdag 23 maj 2018

Fredag 18 maj 2018. Hurtigruten - dags att mönstra av M/S Nordkapp och raskt mot Vestfold.


Vi närmar oss obevekligt slutmålet Bergen. Utsikten är fortfarande fantastisk, det är bara bergen som har blivit lite lägre och med mindre snö.


Kafeterian på däck 7, den heter Multe. Här har vi hängt en del. Vin och öl kostar mer än skjortan (vi är ju i Norge) så det blev en del kaffe. Norskt. Nu längtar vi efter starkt, svenskt kaffe!


Tomt och ödsligt i korridoren på fredag morgon. 


Hej då lugar nr 347. Om några timmar går vi i land och det kommer nya hyresgäster. 


Varmt och gott i lä. 


Sista dagen, lugaren är lämnad, och alla får hålla till godo med de allmänna utrymmena. Gärna ute på däck i solskenet.Under hela turen har vi haft sällskap av fyra underbara damer till lunch- och middagsbordet. Här är värmländskorna M med mamma S.


Och så de härligt tokiga systrarna från Skaraborg, M och E. Incidenten med saltkvarnen kommer vi aldrig, aldrig, ALDRIG att glömma! 😂

Hurtigrutens egen terminalbyggnad i Bergen.


Med buss transporteras vi snabbt från terminalen i Bergen till lufthavnen en bit utanför stan.

Den här bron cyklade vi över för några år sedan när vi var här med Plåt-Tina. Vi hade varit inne i byn när regnet började. Vi var blöta in på bara skinnet när vi kom fram. Brrr... Idag är det skillnad med strålande vackert väder. Bergen levererar!

Flygturen till Gardermoen gick utan problem. Och efter att ha åkt parkeringsbussen ut till vår parkering och pustat ut när vi hittade Plåt-Tina i gott skick åkte vi ut på vägarna igen. Denna gång mot Vear där goda vännerna A och SE väntade på oss med ost, kex och vin! 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar