tisdag 15 maj 2018

Lördag 12 maj 2018. Hurtigruten - flyger från Oslo till Kirkenes.

Väckarklockan skrällde igång tidigt så att vi inte skulle bli sena till flygplatsen. Frukosten fick vänta. Eftersom vi vet att det är förfärligt dyrt i Norge tog vi med oss matpakke. Plåt-Tina parkerades på Gardermoen, gas och kylskåp stängdes av och vi tog bussen från parkeringen till terminalen. Incheckningen gick fort och väl inne på terminalen var det såå gott att sätta tänderna i smörgåsarna vi hade med oss.



Planet avgick prick på utsatt tid och var halvfullt. Det tar två timmar att flyga från Oslo till Kirkenes, alltså lika långt som att flyga från Göteborg till London. Där nere ser vi fjellen som omger Kirkenes.



Kirkenes flygplats är inte jättestor.



Framme!



Vi fick ta flygbussen in till Kirkenes och där checka in på hotellet för en natt. Vi tog en tur på byn och kunde konstatera att det inte är så långt till Ryssland, ca fem kilometer till gränsen. Många skyltar var på både norska och ryska.



I de här nordliga fiskevattnen, Barents hav, fiskas mycket kungskrabba.



Vi hade en stund kvar till vi kunde äta middag och gick in till en matbutik för att handla lite frukt. I kyldisken låg måsägg till försäljning.



Nere i hamnen låg ribbåtarna och väntade på turister som ville åka med ut och fiska kungskrabba. Inget för oss, i morgon ska vi åka större båt. 🚙💨

2 kommentarer:

  1. Ganske langt nord, håper dere fikk tatt noen geocacher. Tenker dere var fristet til å gå 5 km ,nytt land.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, mycket frestande, men när vi såg Ivan med sin kalashnikov vände vi om! 😁

      Radera