fredag 24 augusti 2018

Fredag 24 augusti 2018. Bye bye Bornholm!

Tidigt i ottan steg vi upp för att fara in till Rønne och färjan till Ystad. Väl där provianterade vi lite och fortsatte till Degeberga. Äntligen fick vi användning för cyklarna igen. Det finns en lång geocachingtrail på banvallen efter nedlagda Östra Skånes Järnvägar. Den uppmärksamme bloggläsaren har noterat att vi började i norra delen i våras. Nu gav vi oss på sträckan Degeberga-Everöd.Vi parkerade nere i samhället vid skolan och hade en lång uppförsbacke till den forna stationen. C loggar "Utsikten" och det var en vacker vy från detta ställe.

De flesta gömmorna satt i träd eller buskar. Så länge det inte är taggigt känns det OK.Vittskövle station. Ordentligt vandaliserat men huset verkade ändå vara i gott skick. Så länge det nu varar.

Det syns att det är ett riktigt äppelår i år. Vildaplar och äppelträd dignade av frukt. Somliga riktigt ätbara.Som avslutning blev det ett skutt upp på "sockertoppen" en av Degeberga backars höjdpunkter.

Efter att ha varit nyttiga på cyklarna hängav vi oss sedan åt onytta. Kaffestugan Annorlunda på Stenshuvud lockar med kakbuffé. Det kunde gärna varit fler sorter men ingen från bordet utan att vara färdigfikad. Och så fick definitionen på samvete sig en repetition. Det som gör ont i själen när det gör gott i kroppen.Vi fortsatte norrut och stannade till i Vitaby och Vallabackens borg, ett fornminne.

Strax därefter ligger Ravlunda kyrka. Där finns en av de mest originella gravstenarna i landet. Den vid Fritiof Nilsson Piratens grav. Alla hans historier och skrönor är verkligen läsvärda.I Brösarp pilade C in ett kvarter för att logga en geogömma medan K fulparkerade. Då kommer ett par promenerande i badrockar på trottoaren. Helt malplacerade. Brösarp badort?

Nattparkering blev det vid Skepparlövs golfbana. Det gäller att hålla på traditionerna från i våras. 🚙💨Inga kommentarer:

Skicka en kommentar