onsdag 15 augusti 2018

Lör-måndag 11-13 augusti 2018. Semesterstart i Dalsland.

Vi hade två veckor kvar på årets semester och den måste spenderas på bästa sätt. Först styrdes kosan nordväst ut till det fagra Dalsland, ett underskattat landskap.När vi svängde ut från vår lilla väg i Alingsås var det kolsvart på himmelen mot vår destination. Vi hade inte ens passerat stadsgränsen innan de första dropparna landade på vindrutan. sen brakade åskskurarna igång rejält. I rena skyfallstakten. I Gräfsnäs hade det haglat så till den milda grad att det var rena vinterväglaget och trafiken sniglade sig fram.Vi var hembjudna till K i Forsane utanför Frändefors. Dessa fina fjärilar köpte hon vid ett gemensamt besök på Kinnekulle.K framför bron över de forsar som inte finns kvar men gett platsen sitt namn.K tog oss med på en bilpromenad som först ledde oss till Evenstorp. Ett kombinerat husdjurszoo och gårdsbutik. Konceptet är oslagbart och drar många besökare trots att det för oss verkar ligga i rena obygden.Hallon i alla dess former är gårdens signum. Och här vaktas de goda bären av tuppen.En av getterna.Några hundra meter från menageriet finns förhistorisk grafitti inknackad i berget.Badplatsen i Sikhall låg öde denna dag. Färdigbadat för säsongen?

Sista anhalten blev Sikhalls bad och hamn. Magasinet har vi sett tidigare från Vänersnäs och det var kul att kunna studera det på närmare håll.

På söndag eftermiddag tackade vi K för hennes gästfrihet och körde rakt över Dalboslätten till Dalbergså där våra norska vänner A och SE väntade. Det blev ett kärt återseende och vi hade god tid att "kosa" oss tillsammans.

En liten kort promenad från campingen tog oss till en fantastisk utsikt och en geogömma.På måndagsmorgonen åkte vi till Klövskogs kyrka och parkerade bilarna. Cykling och geocaching stod på programmet och det oslagbara team SALT var åter samlat.

Blåbär på torra kvistar som bara väntar på att stoppas i munnen.I Lövstavikens båthamn tog vi en lite tjostepaus.

Längst ut i väster ligger Hjortens udde. En ändmorän som dyker ner under Vänerns yta och fortsätter österut tills den kommer upp som Hindens rev på Kållandsö. Ännu längre bort syns Kinnekulle.K trampar frenetiskt i uppförsbacken.Nattläger slogs på ställplatsen i Sunnanå Hamn. Numera en plats som Melleruds kommun vill göra till ett sorts Venedig i vårt kyliga klimat. Annat var det tidigare när Dalslands Järnväg byggde en bibana från Mellerud till Sunnanå. Trafiken nedlades 1959 men stationshuset står lyckligtvis kvar.En del av marinan och semesterboendet.

En god, varm och skön dag var till ända och ovädersmoln tornade upp sig. Under natten började regn och blåst, så snabbt det kan ändra sig! 🚙💨
1 kommentar:

  1. Så mye varierende dere opplever på kort tid. Og flotte bilder. Takk for denne gang :)

    SvaraRadera