fredag 8 juli 2022

Fredag 8 juli 2022. Högsommarvärme och upp på cyklarna igen

Vi lämnade Bryssel och storstaden för den här gången. Lite utmattade av storstadspulsen var vi nöjda med att få återvända ut på landsbygden igen.



Vi hade slut på mjölk och bröd och stannade till vid en Carrefourt för att åtgärda. Något gjorde att C i stället hamnade vid annan vätskehylla.



C hade sett ut en geoart någon mil väster om Bryssel. Eftersom vädret nu hade fått högsommartemperatur var det lämpligt att äntra cyklarna för en åktur.



Stora fält med majs och brysselkål (vad annars i de här trakterna?) låg jämsides med kraftledningarna. 
Cykelturen gick mellan Malderen och Buggenhout.




Till C:s stora glädje tuffade ett godståg förbi.







Någon sorts 1500-talskapell som är världsberömt i hela Boggenhout.





Vi hittade en camping i Deinze. Här fanns det en liten servering med stort ölutbud. Naturligtvis kunde vi inte låta bli att provsmaka.









Några kilometer från campingen finns en liten lindriven färja över en å. Den är självbetjänad med ett stort hjul att veva på vid vardera landfästet och på färjan. Trafiken var stundtals livlig och vevandet var febrilt.





Lugnt på campingen, men det ändrar sig snart. Det är fortfarande inte riktig högsäsong i Europa, semestrarna har inte börjat, men på helgerna fylls campingarna på mer än i veckorna. Längst ner på bild två skymtar Plåt-Tina. 
🚐💨🌻

2 kommentarer:

  1. Cykling och geocaching är en perfekt kombination. Man får se så mycket mer än om man åker bil eller går.
    En god öl till är ju inte heller fel. Kan tänka mig att P skulle uppskatta den där avdelningen i affären lika mycket som C.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det ser ut som att C har hittat rätt hylla!

    SvaraRadera