onsdag 6 juli 2022

Tid-onsdag 5-6 juli 2022. En liten färja, tre broar och plötsligt i Bryssel.




En hoppande hare är det sista vi ser av Hengelo.





Vår vägvisare Klara tar oss på vägar vi ibland inte trodde fanns. Vi ställer oftast in på att undvika motorvägar och då kan överraskningar dyka upp. En liten färja tog oss över Nederrijn i Looveer. Det fanns plats för tre bilar i rad. Turligt nog kunde vi köra på direkt och färjan lade ut så fort flodbåten passerat.







Vi stannade utanför Arnhem för att logga en gammal geocache i ett vandrings- och naturrområde. 







Och ett par större broar passerades. Över Waal och Maas-Waalkanaal.







Vi hittade en camping i Lage Mierde väster om Eindhoven. Den låg på en bondgård och var ganska lågt belagt. Tre veckor senare är det trångt här när högsäsongen drar igång.



Färden går vidare och plötsligt är vi inne i Belgien. Som vanligt inom EU glider vi in obemärkt i ett annat land. Arkitektur och vägskyltar skiljer lite. Och flaggorna. Betongvägarna har här inte börjat än.



Vi gick en kort labcache i Berlaar och tittade in i kyrkan som renoverades invändigt. Pastellfärger verkar vara inne nu. Vi funderar på om det är sommarpraktikanten som har fått fria händer och uppdraget att "piffa till det lite". Det blev annorlunda i alla fall.











Ett litet stopp i Humbeek med cykling. En labcache tog oss runt i staden. Ett delsteg var vid den gamla järnvägsstationen och C blev nostalgisk. Ett annat var vid ett brunt märkligt hus. Frågan som ställdes (på nederländska) var vad hade huset haft för funktion tidigare. Inga skyltar, inget att gå efter och svaret skulle ges på nederländska så klart. Mycket googling och gissning och på något märkligt sätt blev det rätt till slut. Dessutom glömde vi att översätta svaret så vi är fortfarande lika okunniga som när vi kom.

När vi var på väg över Zeekanaal Brussel-Shelde satte varningssignalerna igång, mitt i örat på K som nästan ramlade av cykeln i förskräckelsen. En sandlastad kanalbåt tuffade förbi och sedan gick bron ner igen.



Strax bortom Humbeek ligger Grimbergen. Förutom ett bryggeri som gör gott öl har de en camping och där tog vi in. Lite nostalgiskt eftersom vi var här på vår första husbilsresa 2010. I morgon väntar en heldag som turister i Bryssel.  De senaste dagarna har vi haft skönt sommarväder med behagliga temperaturer strax över 20 grader. Passar perfekt för cykling och promenerande. Vi har varit förskonade från regn nästan hela semestern så här långt. 🚐💨🌻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar