fredag 15 juli 2022

Tors-fredag 14-15 juli 2022. Heldag på cykel i Catsop/Elsloo/Stein och norrut till Appeltern.

På torsdagen gjorde vi Catsop/Elsloo/Stein per cykel. Vi fick se mycket och en hel del motion på köpet. Fast det senare kompenserade vi under färden.















Vi stannade vid ett vatttenhål i Elsloo. Det lokala Alfa-ölet smakade gott i de kylda glasen.





Ingen risk att man gick på fel toa!



Kan det vara riktiga ostar eller är det fusk månne? Vi har sett plastostar på marknaden i Hoorn som langades med stort "besvär".





Snitsigt TB-hotell hemma hos CO.





En av de sista grusvägarna (!) som vi cyklade och två trötta pållar. Och vem har påstått att Nederländerna är platt?!



Holland är ju ganska liberalt när det gäller framförallt hasch. Alla coffeeshops som finns i storstäder t ex. men på campingen fanns det en dörr på vad som såg ut att vara ett förråd, med denna skylt... Vi vågade inte fråga.



Ett stopp i Asten med en hel del promenerande i staden för att samla ALC-steg. Vi fick se ett snitsigt sätt att hänga ut påsarna för återvinningen. Denna dag var det plast som samlades in.



En vanlig "grön" gömma gav oss huvudbry. Den låg alldeles nära ett bostadshus och trädgården. Efter en god stund kom CO ut och gav oss ett litet tips. Gömman låg nedgrävd i parets rabatt. Inte tusan hade vi rotat runt där om inte de hade pekat på platsen åt oss. Vi fick oss en trevlig pratstund på köpet.



Färgglad konst i ett delsteg.



K plockar händigt fram bonusen till en ALC. C fingrar var korvaktigt för tjocka för att få tag på den.





Kvällens nattläger blev valt av omständigheterna. Vi hade en destination inställd i navigatorn men när vi såg att den ville ha upp oss på en väg med stillastående trafik omledde vi oss själva snabbt. I stället för den tänkta bron for vi vidare och fann en färja över Maas. Och på andra sidan hittade vi en camping av jätteformat.











Så fort vi installerat oss tog vi en cykeltur i omgivningen. Och av en händelse slank det med några geogömmor på köpet.












Väl tillbaka blev det lite "after bike". Färdig GT på burk är praktiskt.
🚐💨🌻

1 kommentar:

  1. Nej, gräva i rabatterna ger man sig ju inte på i första taget. Speciellt som riktlinjerna inte ens tillåter nedgrävda geocacher.

    SvaraRadera