lördag 26 augusti 2023

Fredag 11 augusti 2023. Vingårdstur till Sonoma Valley.

Den ena halvan av Team LT tycker att det är kul med vin. LBTW lyckades (det var inte så svårt) övertyga Threefoot att åka på en vingårdstur med tillhörande vinprovning. Det utlovades besök på två vingårdar.


K är redo för att gå ombord på bussen som inte kört fram än. 


Vingårdsområdena ligger norr om San Francisco så vi fick åka över Golden Gate Bridge. Dimmigt på bron, vanligt så här års.


Bussen vi åkte med.



Första vingården vi stannade vid heter Madonna Estate. Och plötsligt har klimatet och temperaturen förändrats helt. Blå himmel, sol och ungefär tio grader varmare än inne i San Francisco. Helt olika klimat.



Vi togs emot av en guide som berättade om vingården.




Med varsitt glas i handen fick vi ännu mer information om vingården och de viner som produceras här. 


Personalen inväntar signalen att nu är det dags att hälla upp åt turisterna.



Ett av de fyra viner vi fick prova.







Alldeles intill fanns några vinstockar med finfina druvklasar som villigt lät sig fotograferas. 


Även i Sonoma Valley uppskattas plåtislivet.


Vår chaufför och guide berättade om landskapet, historien om Californiens viner och allt däremellan medan han rattade vår buss med säker hand. Han hade varit i Sverige minsann, någon gång på 1970-talet. Efter det pratet var det inte så svårt att få honom att posera vid bussen. 


En stund i bussen och vi kom till den andra vingården på vår tur. Även här drevs vingården av en familj som härstammade från Italien. 




Här blev vi hänvisade till trädgården och så kom någon och hällde på en skvätt vin. Vi uppskattade den första vingården alla mest.



Guiden tillika chauffören var pigg på att prata med turisterna.



På väg tillbaka till San Francisco passerade vi vinodling efter vinodling. Sonoma och Napa Valley är bland de världsledande när det gäller vinodling. Vackert landskap som vi njöt av från bussfönstret. Det skulle vara kul att hyra plåtis här. Sju timmar senare kliver vi av bussen vid Union Square, ett stenkast från hotellet.
🚌💨🌻

1 kommentar:

  1. Så spennende med vin tur, det hører vi gjerne mer om.

    SvaraRadera