fredag 18 augusti 2023

Sön-söndag 31 juli-6 augusti 2023. Till sjöss, Celebrity Eclipse på insidan.

Livet ombord är ett eldorado för latmasken. Den får god näring i barer och restauranger. Och den ser till att kroppen inte kommer in på gymet eller gå-slingan på soldäck. det är inte lätt att stå emot alla frestelser som finns på båten. Mat ingår och för oss dryck till ett maxvärde per glas. Det fanns även några restauranger som kostade extra men de var ganska glest besatta.










Största delen av skeppets volym upptas av hytter. I stort sett är det däck fyra och fem som är öppna samt däck 12-15 på toppen. På de nedre finns restauranger, barer, shoppingmall, casino och sällskapsutrymmen. På toppen mer uteaktiviteter och skybar.







Bufferestaurangen Ocean View Café serverade frukost, lunch och middag. Olika staioner med mat från världens kök. Och det fanns personal som hjälpte till att lassa på om man inte mäktade med själv.














En prosecco i Sky Lounge Bar längst fram på däck 14.



Två personligheter ombord. Överst kapten Leo, bördig från en liten grekisk ö. Han hade dagligen en liten stund i högtalarna som berättade om det som skulle komma och vädret etc. Han var även med på ett seminarium om sig själv, rederiet och framför allt vårt skepp. Mycket ödmjuk med distans till sig själv och sitt uppdrag. Allt på största allvar men med en stor portion humor. Han var den fjärde generationen sjökaptener och pratade mycket om sin farfar som var en stor förebild.

Under honom underbara Reymark från Indonesien som hade full koll på vår hytt och höll den i toppklass. Alla i besättningen behövs och har viktiga uppgifter för att hålla skeppet igång.




 




Längst fram i fören på däck 4 och 5 ligger en gigantisk teatersalong. Det finns 1115 sittplatser, alltså för mer än en tredjedel av passagerarna. Jämför det med Göteborgsoperan som har ca 1300 platser. Varje kväll gavs två föreställningar med hög klass. På dagarna var det flera föreläsningar om Alaska och dess natur. Vi lyssnade flera gånger på en 80-årig fd lärarinna, Kathy Slamp, som livfullt berättade om delstaten där hon växte upp.

🚢💨🌻



2 kommentarer:

  1. Så utrolig stor båt med mange fristelser, ser ut til å være noe for enhver smak.

    SvaraRadera
  2. Godt å se att dere lar dere friste av alt spennende. Resten av året må man jo klare seg uten teater og ett bredt utvalg i restauranter. Nyt dagene.

    SvaraRadera