söndag 6 augusti 2023

Sön-söndag 31 juli-6 augusti 2023. Tur och retur Vancouver-Alaska med Celebrity Eclipse.

Dags för oss att gå ombord på kryssningsbåten, förlåt skepp ska det ju vara, Celebrity Eclipse. 





Incheckningen till kryssningsfartyget var en jättelik cirkus. Först lämnas den stora väskan som transporteras till hytten. Därefter går man en snitslad bana mellan olika stationer där man prickas av. Vi hade gjort allt pappersarbete online så vi gled igenom smidigt. Överallt står personal och pekar, ibland sorteras vi efter olika kriterier. Sen skall vi igenom border control för att komma in i USA. Vi ska ju släppas iland i Alaska och då gäller det att storebror har full koll på oss. Det hela gick mycket smidigt med tanke på att knappt tretusen resenärer ska genom nålsögonen.





Vår hytt eller stateroom som det kallades låg på däck 11 lite akter om midskepps några få steg från hissarna. Ganska rymligt men så var bäddsoffan bara soffa för oss. Toalett med dusch och balkong som mestadels hade hänförande havsutsikt.




Väl ombord gjorde vi en rundtur för att kolla in läget innan vi satte av till buffématsalen för lunch. Mat fanns att få nästan dygnet runt.







Till slut lade båten ut och styrde mot Strait of Georgia. Först måste Lions Gate bridge passeras. Lite som när Stenabåten glider under Älvsborgsbron. Men här var det större fartyg och högre bro. Men marginalen på tre meter är nog densamma.
🚢💨🌻




1 kommentar: