måndag 28 augusti 2023

Fre-tisdag 18-22 augusti 2023. Plåt-Tina på kylskåpsprovartur och event.

Ett par dagar efter att vi kom hem från Alaskaresan åkte vi till Alvhem för att hämta hem Plåt-Tina. Under tiden vi var bortresta hade husbilsförsäljaren fått i uppgift att försöka lösa kylskåpsproblemet. Nu hade de bytt termostat och kretskort. Det fanns ändå ett visst hopp att kylskåpet skulle fungera. Bäst att kolla i skarpt läge. Fredag lunch var vi startklara och bestämde oss för att åka neråt Halland för att delta på ett geocachingevent i Olofsbo nära Falkenberg.



Nattlägret blev vid Ljungsjön. Lugnt och fridfullt. Vi var först på plats, men fick under kvällen sällskap av två plåtisar till. En svensk och en tysk bil. Plus en personbil...

Lördag morgon och vi blev sena redan i starten. Kom sent till eventet som Togram var värd för tillsammans med berrasnobben. Mycket folk och riktigt trevligt. Eventet avslutades med släpp av en LAB-cacherunda med tillhörande bonus. Vi passade på att logga några gömmor till i närområdet. Tyvärr var vi så sena och även upptagna med att prata med geocachare att vi helt glömde bort att ta ett par foton. Så kan det gå när man har roligt.



Det var oväntat varmt på lördagen. När eventet var avslutat fortsatte vi lite norrut för att cykla på Kattegattleden. Där hade lera500 och Malla51 nyligen släppt en trail. Den var riktigt trevlig och vi fick oss några kilometer i benen samtidigt som vi hittade och loggade. På slutet snokade vi upp en som ännu inte var publicerad, hurra!




Nattlägret denna natt blev vid Sibbarps kyrka, i kanten på kyrkogårdsmuren. Det var lugnt både på kvällen och natten, ingen var uppe och spökade för oss.



Ibland ger geocachingen helt andra upplevelser än tillfredsställelsen av att enbart hitta och logga en gömma. Vid en plats i skogen ramlade vi på ett riktigt fint svampställe med mängder av gula kantareller. Det blev till att snabbrensa och förvälla denna skatt av skogens guld.




Det regnade en del på natten och morgonen. Vi hade avtalat med Malla51 och lera500 att sammanstråla i Tylösand för några timmars cykling och geocaching. Det blev en del irrande och virrande på cykelvägarna runt i området. 

På kvällen bjöd de oss på mat och sällskapsspel på liv och död. Efter en lång och trevligt frukost tackade vi för oss och fortsatte några hundra meter till andra goda vänner. Där fick vi oss en trevlig stund med både lunch och fika innan vi fortsatte inåt land. Ett snabbt besök på ett folktomt Gekås i Ullared gick ganska smärtfritt.


Sista natten innan hemfärd och vi bodde i Månstad. Kräftor till middag, mums.


Vi tog vägen om Ulricehamn för att stanna till och gå ett par LAB-cacher där, en i centrala staden och en i Lassalyckan. Kylskåpet då? Nja, inte är det helt tillfredsställande, men bättre än tidigare. Fortsättning följer.
🚐💨🌻






1 kommentar: