tisdag 28 juni 2016

Tis 28 juni 2016. Landsflykt!

Trondheim och en titt på Nidarosdomen var det mest nordliga målet i Norge för den här resan. Och eftersom det fortsatte att regna var valet enkelt. Vi gjorde processen kort och ställde våra näsor österut och hem till Sverige. Från Trondheim är det ungefär 10 mil till den svenska gränsen. Innan vi nådde dit hittade vi ytterligare några norska geogömmor.


En låg gömd "bakom en sten" vid en gigantisk kraftverksdamm. Det fanns några stenar att välja mellan...


En sädesärla som nog undrade vad tusan vi höll på med...


En annan hittades intill en nästan uttorkad fors.


Och en alldeles vid den norsk-svenska gränsen.


En rar orkidé.


Första stopp i hemlandet blev i vintersportorten Storlien.


Så här års är det inte särskilt trångt på spåren. Kvart över tolv, inget tåg på sex timmar!


En järnvägsinitierad inspektion på gång.


I dag var väntsalen helt öde. Det är inte svårt att tänka sig hur här ser ut en dag i högsäsong, med mängder av vinterturister med skidor och stora packningar.


Tännforsen, Sveriges största vattenfall, som är 60 meter brett och 38 meter högt. Det blir nästan lite fånigt att skriva om vattenfall med de måtten som "det största" när Norge har fler och större vattenfall i varje vägkrök. 


Men mycket vatten är det!


Dagarna går rasande fort när man är ledig och på HB-tur. Det var dags att hitta boställe för natten. På Husbilskompisars ställplatskarta fick vi tips om Östersund Frösöns golfklubb. 

För endast 50 kronor fick vi en plats med Jämtlands bästa utsikt över Storsjön. Då ingick el och tillgång till toa och dusch (inkl handduk). Efter att ha levt på enkel campingmat i många dagar nu unnade vi oss att äta middag på golfrestaurangen. Röding och norrländska hamburgare. Mums för Månsar!


Lite kuriosa: Strålande tänkt med en gradering av hur mycket mjölk som finns kvar i paketet. Men det ska väl vara i Norge som man behöver både en gradering för hur mycket som är använt och hur mycket som finns kvar...?! (förlåt A och S E, men det här tycker vi är veldig artig) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar