måndag 4 september 2023

Fre-söndag 1-3 september 2023. Sensommartur till Kållandsö.

Efter en hektisk vecka blev det helg. Det är numera inte så heligt för oss som har gott om lediga dagar. Hur som helst blev vi något mer lediga till helgen så vi kände oss nödiga att ta vara på den. Kommande måndag morgon var redan inbokad. Alltså blev det en korttur bara för att komma ut lite.



Lite vandring på Kållandsö lockade oss och vi körde mot Läckö slott men hejdade oss vid Otterstads kyrka. Där finns starten på en vandring vid Fröfjorden. Den fina vandringen avverkade vi för några år sedan.




Vi hade fått tag på finfina räkor och det satt fint att mumsa i sig när vi kom fram. Naturligtvis blev det bubbel till skaldjuren.












På lördagsmorgonen lämnade vi Otterstad och parkerade vid Läckö golfklubb. Strax intill börjar Tranebergs vandringsled. Den består av två delar och vi gick den södra. Med tillfartsväg blev det en mil. Och naturligtvis har en vänlig geocachare lagt ut ca femton gömmor för oss som vi hittade och loggade. Vi fick se mycket vacker natur och smaka av ryggsäckens godsaker ett par gånger.




När vi vandrat färdigt blev det dags att tänka på nästa nattläger. Det var ett tag sedan vi var på Kinnekulle och när vi ändå var i krokarna var det inte någon tvekan. Det blev ett av våra favoritställen vid Österplana kyrka. Ett alldeles plant stengolv som är botten av ett gammalt stenbrott. I en lite lägre del samlas vatten och lär vara lokal för salamandrar.

Till middag serverade vi oss sill och färskpotatis som kokades på utsidan av husbilen. 


Söndag blev hemfärd och vi stannade en stund i skogarna öster om Nossebro. En ALC tog oss runt på stigar och antika hålvägar. Vi passerade även resterna av ett grustag som försett rallarna på västgötabanan med mycket arbete och krökta ryggar.
🚐💨🌻












 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar