söndag 21 juni 2015

Lördag 20 juni 2015. Transport genom Nordeuropa.

Färjan i Dunkerque är bokad till måndag morgon så någon vidare sightseeing på vägen ner blir det inte. Tidig start från hamnplan i Grenå ner mot Tyskland. Vi siktade in oss på Elbes färjeöverfart vid Glückstadt.


Här passerar vi Nord-Ostsee Kanal och i fonden ses den spektakulära Rendsburgviadukten. En orgie i nitad stålkonstruktion. Eftersom landskapet är helt platt är även tillfartsramperna i stål och dessutom dragna i spiral. Som grädde på moset finns det en svävande "färja" hängandes i bron! Tyvärr hade vi inte tid att se detta mirakel, lång väg att åka vidare söderut.




Vi hamnade i kö till färjan. Trots att fyra båtar var igång tog det 1t 40 min innan vi var över. Enda trösten var att kön på andra sidan var längre. Färjan korsar Elbe och här är det en strid ström av oceangående skepp till Hamburgs hamn.



I båtens källare fanns en servering. Vi föll för en bockwurst mit senf und brot.



Resten av dagen blev bilkörning. Allt i från Autobahn till byvägar. Stoppade endast för snabbfika, förarbyte och tankning. Vi hittade till slut nattläger i Meppel, ungefär mitt i Holland. 70 mil körda på dryga 11 timmar. Efter en kulinarisk högtid på mamma Scans delikatessköttbullar var blodsockernivån återställd. För att spara tid och slippa att handla under transitfärden har vi bunkrat en del enkel mat hemma innan avresan.






Det blev en liten kvällspromenad i den sömniga byn Meppel. Inte ett liv trots att det var lördagskväll. Allt är så sött och ordnat i Holland. Det känns nästan som att befinna sig i en teaterkuliss. 

I morgon fortsätter färden söderut mot Dunkerque där färjan till Dover väntar. Tiden är nu under kontroll så det behöver inte bli samma hets mot målet. 












1 kommentar:

  1. Flotte bilder.Det er koselig for oss å kunne følge dere på turen.

    SvaraRadera