onsdag 24 juni 2015

Tisdag 23 juni 2015. Vi talar inte kymriska.

Idag har vi kommit till södra Wales västra utpost, St David's. Alla skyltar är på engelska och kymriska. I början den engelska överst men ju längre västerut vi körde kom kymriska först. Helt obegripligt att förstå och läsa.


Vi stannade på en service area i Pont Abraham för en bensträckare. Bredvid oss seglade det upp en kusin till Tina. Samma färg men en Peugeot. Tyvärr kom vi inte i samspråk och fick glutta in i bilen men den verkade ha en del finesser. Men Tina är förstås snyggast ;)Småvägar ledde fram till Picton Castle, ett slott som slog mynt av park och omgivning. Här syndade vi lite och njöt av cream Tea på deras servering.Ett litet gräsklipparmuseum visade handjagare och åkbara vehiklar.


Trädgården var verkligen välordnad med mängder av rara sorter, bland annat gigantiska taklökar som fotografen fastnade för... 


En beklämmande baksida var falkonerartivolit som fanns där. Flera fjättrade rovfåglar gjorde fruktlösa försök att komma ut under den fria himmeln. Man behövde inte vara nån rabiat djurrättsaktivist för att ömka med de stackars fåglarna.


Så småningom kom vi fram till kustlinjen med ett bedårande sceneri. Här Newgale.


Varför sätter man sig och har picknick alldeles vid stora vägen när en lugn plats fanns bara några hundra meter bort?Slutmålet var St David's dit vi kom i hyfsad tid. Efter att ha installerat oss på en av många campingar tog vi en promenad in till centrum. The Bishop tillhandahöll god lager och ale. Free wi-fi är nåt som tilltalar oss turister som suktar efter nätet. Man märker hur tillvänjd man blivit.  .....å så skall ju ni kära bloggläsare hållas uppdaterade....


Staden som lär vara Englands minsta har en stor katedral med vidhängande klosterruin.


Sen var det det där med språket. Hajar ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar