måndag 22 juni 2015

Söndag 21 juni 2015. Genom ett regnigt Europa.

Vaknade till en lugn morgon vid kanalen i Meppel. Hamnkaptenen skull gå på sitt pass vid 9 så vi tog lång frukost för att få betala för oss innan vi för vidare. Klockan blev 9 och vi letade förgäves efter kaptenen. Det blev en ofrivillig gratisnatt...


Efter en stunds körning började det att regna. Och regna. Och regna. Ett tag regnade det så mycket att vi nästan inte vågade köra vidare. Regnet jagade in oss på ett McD för kaffe och fri surf ;)


Mycket vatten både i Holland och Belgien. Den här bron var riktigt tjusig. 


Runt Antwerpen (Belgien) åkte vi i ett antal långa tunnlar. En av dem var avgiftsbelagd. C betalar motvilligt. 


K rattar Tina och det märks att hon har alla möjliga bokstäver på körkortet. 


Trots att vi bara hade 40 mil till Dunkerque gick dagen alldeles för fort. Brügge fick ses från bilposition. Vi har ju varit här tidigare så det kändes inte som en katastrof. Annars är staden riktigt sevärd. Det syntes även på alla turister som intog staden när vi åkte igenom. 


Brügges stenlagda gator. 


Några mil längre västerut tar Frankrike vid. Inte långt från gränsen ligger Dunkerque. Färjan går i morgon kl 10. Bäst att bo i närheten. Vi hittade den här campingen i Gravelines. 
Vi tog en kvällspromenad och hittade den här långgrunda stranden. Turisthorderna har inte hittat hit än, bara mellansäsong ännu. 


En som tog det hela med ro i solskenet i en badhytt. Vad läser han? Poirot? Nä Mandela är det! 


En fyr långt upp på torra land. 


Hemma har inte lavendeln börjat blomma än. Vi är absolut lite längre söderut än för två dygn sedan.


På hemvägen berättade ortsbor för oss att vi bor granne med ett gigantiskt kärnkraftverk. Kanske därför el ingick i campingpriset. Turligt nog bor vi i lovart om det till synes skraltiga verket. Smäller det så är det belgikanerna som blir bequerelliserade.
Vi bor alldeles till höger i bild och det är bara några få kilometer till anläggningen. Den är världens sjätte största och producerar nästan en tiondel av elkraften i Frankrike.


Här finns rester från andra världskriget i dynerna. Mest känt är området för evakueringen av den brittiska expeditionskåren efter Frankrikes fall 1940.
1 kommentar:

  1. Det ser ut som om vi har det samme været som dere hadde. Står nå I Bremerhaven på fishhaven. Fin utsikt. God tur videre.

    SvaraRadera