onsdag 24 juni 2015

Måndag 22 juni 2015. M som i motorway.

Ytterligare en transportdag mot Irland. Vi klarade oss troligen från radioaktiv strålning i större dos under natten och tog oss till färjan i Dunkerque via en mataffär. Sjöresan gick bra och båten var mycket glest besatt.
Tina blev inklämd mellan lastbilar och bussar. Det var ingen större rusning i restaurangen. Till slut kom vi fram till Dovers kritklippor efter en behaglig sjöresa.Efter ett par svettiga miles i vänstertrafik svängde vi av vid Battle of Britain memorial. Främst för att pusta ut, fika och glutta lite. Stället har byggts ut ordentligt sedan vi var här förra gången. Planet överst är en Spitfire, kanske det mest kända jaktplanet under världskonflikten. Det är välgjorda kopior som står här, knackar man i plåten visar den sig vara av plast.


Därefter bar det av på motorvägarna västerut. En helvetiskt hetsig trafik, tyska Autobahn ter sig mycket mer disciplinerad. Ovan korsas floden Severn, damen i betalstationen var snäll och lät oss komma undan med £ 6.50 i stället för det dubbla. Thank you!Sent om sider kom vi till Newport där vi slog halt för natten. En fin camping som tyvärr var full men vi fick ställplats på baksidan. Helt OK.
Vi hann med en liten promenad i Tredegar Park där även campingen låg. Tidigare nåt herresäte men nu i offentlig regi och ett rekreationsområde. En liten pigg ekorre kilade förbi och C fann en geogömma bland all ekorrmat i stora eken.

1 kommentar: