tisdag 30 juni 2015

Måndag 29 juni 2015. The Burren.

Från Doolin reste vi norrut genom The Burren. Detta säregna landskap består av kalksten av varierande sammansättning. De mjukaste delarna har genom nederbörden eroderats bort. Det finns många grottor i området och mycket säkert finns det enorma hålrum som ännu inte upptäckts.

Burren är nästan som ett månlandskap. Det ser ut som om man försökt plöja i kalkstenen. Och allt emellanåt finns det vegetation där man minst anar.Poulnabrone Dolmen är en begravningsplats som är ca 5000 år gammal. Man har hittat lämningar från över trettio människor. Månglaren ovan är av yngre datum. Men eftersom han är från en fjärran forntid så använder han sin högra hand till att gnugga skäggstubb med en kalkstensbit.


Vid Dunguaire Castle gjorde vi ett stopp. Det visade sig vara lite av en turistfälla så vi avstod från att klättra upp i tornet.


Det började regna igen så vi hittade en camping vid havet söder om Clifden. K är ganska säker på att vi tältade på den här campingen förra gången vi besökte landet. C är inte lika övertygad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar