söndag 5 augusti 2018

Tors-fredag 2-3 augusti 2018. Mini-minisemester till Hönö-Öckerö.

C lastade bilen med vatten och mat för middag och frukost och hämtade K på jobbet på eftermiddagen. Vi åkte direkt (nåja, nästan i alla fall, det blev ett snabbt stopp på Biltema för att köpa gasflaskor) ut till Lilla Varholmen. Ingen kö utan vi kunde köra på färjan med en gång.



Den här sommaren kommer ju att gå till historien som en sommar med extremt torrt och varmt väder. Idag var det visserligen varmt och soligt, men inte extremt. Lagom, som vi gärna säger i Sverige.



Eftersom vi vet att öarna är populära bland turister och det fortfarande är högsäsong när det gäller semester så åkte vi direkt till ställplatsen i Hönö Klåva. Redan många husbilar där, men vi fick en bra plats i andra raden.



En ställplats med ordning och reda, så att alla får plats med både sin bil och med bord och stolar.
C riggar.



Trots att vi inte fick första parkett så har vi i alla fall lite havsutsikt.



Livet-på-en-pinne med belgisk öl i solskenet.



Fiskebåtarna låg vid kaj och var inte ute på havet denna eftermiddag.
Semester de med, kanske.



Vi tog en cykeltur till grannön Öckerö. På en höjd ligger detta landmärke. Ska väl föreställa nån rest från andra världskriget, men den såg lite för nytillverkad ut för det. Numera får den i alla fall tjäna som typ kompass.



Tillbaka på ställplatsen igen och dags för middag, sill å potäter. Vi var nog lite hungriga för någon bild på maten blev det inte.



Eftersom K skulle till jobbet igen på fredag morgon var vi nog nästan först med att krypa till kojs av alla på ställplatsen. Det innebar också att vi var först uppe och fick njuta av den fina utsikten över Klåva.



Lugnt, inte en kotte ute.



Om vi nu inte fick första parkett på ställplatsen så fick vi det i alla fall på färjan tillbaka till fastlandet.



Möte i monsunen. En stund senare var vi framme igen på startpunkten och K kunde gå upp för trapporna tillbaka till jobbet. En sån här liten tur är vardagslyx som gör gott för både kropp och själ. 🚙💨

1 kommentar:

  1. Så flinke dere er til å ta en liten tur i uken, på det viset blir arbeidsuken bedre :)

    SvaraRadera