måndag 16 juli 2018

Söndag 15 juli 2018. Hemma igen och dags för summering.

Det går tyvärr inte att komma ifrån. Idag är färjan bokad från Grenå till Varberg klockan 13.15 och vi ska med. Men innan dess hinner vi ta en liten omväg på vägen till Grenå och kanske hitta en eller två geocacher till. 



Den första för dagen hittades vid kyrkan i Gjesing. Det var förvisso söndag, men parkeringen var tom så antingen var gudstjänsten redan klar eller så kom vi innan. Om det nu var någon alls.



I samma by fanns ytterligare två gömmor. När vi som bäst höll på att logga den första kom CO i egen hög person ut och pratade en stund. Hon hade ett event senare på dan som vi gärna hade kommit på om det inte vore för den förbaskade färjan...

Här växte rågen högt, ända upp till bilrutan. Vi funderar på om det är råg ämnad för halmtak? 



Ett geostopp gjordes vid Skovgårde Voldsted med resterna efter en medeltida borg med vallgrav runt om. 



Här har rötterna på de stora ekarna med tiden trängt undan muren för borgen. 



I Grenå fick vi så småningom köra på färjan. Definitivt fler resenärer nu än när vi åkte ut för fyra veckor sedan. 

Den unge danske mannen vid infarten till terminalen ville se pass eller körkort för oss båda. C, som satt bakom ratten, skojade och sa att ”nä, nåt körkort har jag inte” samtidigt som han överlämnade våra internationella ID-kort. Dansken sa då att det egentligen inte godkändes... ”men det fick gå för den här gången”. Att Danmark ingår i både EU och Schengen lät han sig inte påverkas av. När C visade sitt körkort var han nöjd. Vi tar oss för pannan. Vojne vojne!



Plåt-Tina är inklämd. 



Vi hamnade bakom en norsk bobil med ett klokt budskap: ”IKKE STRESS -Vi slipper forbi hver hele time”. 👍



Vi lämnar Grenå hamn. 



I aktern var det fullt med soldyrkare som vinkade farväl till Danmark. 



Båtfärden var mycket lugn. Sol och nästan ingen vind. 



Vid kl 17.30 anlöper vi hamnen i Varberg. 



Fullt på ställplatsen så vi åker väl hem då istället. 



Tydligt och klart, nu är vi hemma!


Efter en och en halv timme är vi hemma igen i trygga hemnet. Gräsmattan drar åt gult och vi ser att det är jättetorrt. Säveån är nära nog torrlagd. 

Vi har haft en nästan osannolikt fin semester och vi har varit utomhus mer än nånsin på grund av det torra och vackra vädret. En regnskvätt första dagen genom Danmark och ett kort värmeåskväder i Belgien, det är allt. Jackorna har hängt oanvända i bilen.

Under vår resa har vi träffat och pratat med många trevliga och intressanta människor. Det var också väldigt, väldigt kul att möta våra kära vänner A och SE för att åter bilda det oslagbara geocachingteamet SALT.

Totalt har vi varit ute i 30 dagar, kört 408 mil och hittat 483 geogömmor i sex länder: Danmark, Tyskland, Luxemburg, Frankrike, Belgien och Holland. 

Nu går tvättmaskinen för fullt och vi ska rengöra Plåt-Tina, som har hunnit bli ganska smutsig, både in- och utvändigt . Vi får även sätta igång med nöjet att planera för nästa utfärd med Plåt-Tina. 🚙💨


1 kommentar: