fredag 6 juli 2018

Fredag 6 juli 2018. In i Holland och upp på cyklarna.

På morgonen vaknade vi upp och upptäckte att det var aningen svalare än tidigare. Vi hade myrinvasion på våra utemöbler och valde därför att äta frukosten inne i Plåt-Tina. När vi hade desarmerat myrorna och kommit iväg for vi norrut. Vi bodde väldigt nära gränsen mot Holland. Eftersom det är fredag och det är krångligare att handla mat i Holland än i Belgien så satsade vi på att helghandla i Turnhout. Därefter kunde vi lugnt åka in i Holland.C var åter pigg och rask och därför kunde vi våga oss på en cykeltur igen. Denna gången hittade vi en slinga med ett antal geocacher som såg lockande alldeles utanför staden Standdaarbuiten.Under den här resan har vi åkt förbi snörräta rader av vinstockar i Moseldalen och i Champagne. Nu när vi har kommit till Holland är det i stället långa, raka rader av lök... Här någon pytteliten sort.Och här är det troligen vanlig gul lök som nyss skördats.Hemma ser vi sällan odlingar av rabarber, men här i Holland verkar de kunna odla vad som helst på friland.Vi cyklade en slinga som höll oss igång i tre timmar. Gömmorna var alla lätta att hitta, men ibland krävdes det lite långa ben och långa armar för att komma åt dem.Cykelturen gick utmed en kanal, men också i flera alléer, den ena längre än de andra.Här inne bor kossor i långa rader.Kossorna fick inte gå ute i solen på de fria ängarna utan stod inne. Det här är väl det närmaste de kommer grönt gräs och blå himmel.Kupolen på kyrkan som ligger i staden Oudenbousch. Staden var ganska oansenlig men kyrkan desto pampigare (vi åkte förbi den men gav sjutton i att stanna och försöka komma in).En cykelselfie hör ju till, kan man tycka. Så här ser K och C ut när cykelhjälmen just har åkt av och solen lyser rakt i nyllet.När vi hittat alla (nåja!) gömmorna var det dags att hitta camping för natten. Vi behövde bara korsa en flod så kom vi fram till denna mini-camping. Den visade sig innehålla ett antal mycket hjälpsamma äldre herrar som visade oss tillrätta när campingens ägarinna inte själv var på plats.Det var som sagt en mini-camping, så herrarna fick trycka in Plåt-Tina med ett litet skohorn. Men det blev så bra, så bra!After Bike-ölen för dagen kommer från bryggeri i Brügge.När C pillat i sig sin del av flaskan behövde han uppsöka utrymmet bakom dörren med denna skylt!Campingen, eller kanske snarare en campinggäst, hade en egen geocachgömma som var mycket innovativ. Och bara 25 meter från Plåt-Tina!Campingen ligger alldeles intill en floden Mark. I kvällsljuset låg vattnet spegelblankt.Som sagt, som en spegel.

Det är fortfarande varmt och gott under kvällarna. Vi är inne på tredje veckan med högsommar hela dagarna. 🚙💨1 kommentar:

  1. På tal om rabarber min kusin hade två långa rader med rabarber. Där kunnde ma polcka så länge de hade lantbruket kvar.
    Vad det finns att upptäcka man har mycket kvar.

    SvaraRadera