tisdag 10 juli 2018

Tisdag 10 juli 2018. Sommarens Europaevent med hela Team SALT.

På morgonen fick vi vänta in att klockan skulle bli åtta, då receptionen öppnade. Vi ville gärna duscha och för det behöver man en nyckel. Receptionskillen var idag lite sen och C stod och stampade när han kom cyklande. Om han hade dåligt samvete för det, eller om han bara var snäll kan vi inte veta, men han bjöd i alla fall på övernattningen och duschen. Tack för det! Duschen var ljuvlig, vi hade ju cyklat en hel dag i går och nu blev vi som pånyttfödda igen. Efter frukost bar det iväg till Wischhafen för färjan över Elbe. På vägen dit stannade vi för att bunkra lite mat. Och lite öl. Och lite vin.



Alldeles norr om Bremervörde stannade vi till för att hitta dagens första geogömma. Intill fanns det ett megastort insekthotell. Det var tomt för tillfället.



Färjekön vid Wischhafen var inte allt för lång. Vi hade chans att hinna med nästa färja. Lite snopet när repet drogs mitt framför Plåt-Tinas front och vi fick vänta på nästa.



Väl över i Glückstadt var det full rulle och gas i pedalerna fram till Friedrichstadt för träff med våra bästa, norska vänner A och SE. De var redan på plats och hade tingat en plats till oss också. Ställplatsen ska vara en tipp topp plats. Fint är det men inte så mycket mer. Det blev lite fika i solen under tiden som vi samlade ihop oss.



På den här ställplatsen bor det en tysk dam som styr och ställer med det som hon tycker är galet. Damen fick t ex jagat iväg ett danskt par som stod granne med henne och hade vänt sin bil fel, enligt henne. Hon gav sig inte och det danska paret gav till sist upp och bytte plats. En svensk bil, ett par platser bort fick hon att vända på sin bil. Vi, som också stod "fel", var fullt beredda på att det snart kunde vara vår tur att bli utsatta för den tyska vreden. Hon orkade dock inte ta sig över grusgången, så vi klarade oss. Men skådespelet hon bjöd på var fascinerande och beklämmande.

Ställplatsen är helt obemannad, allt som rör betalning, el mm sköts av husbilsåkaren själv. Det var klent med toaletter och duschar, en toa, en dusch och en kombinerad toa/dusch för damer respektive herrar. 



Team SALT var för en stund återförenade och vi drog ut på cykelgeocacherunda runt Friedrichstadt.



Team SALT i storselfie.



Det var bara vi ute på småvägarna runt, bara några får som tittade på oss ibland.



Elva cacher senare är vi "hemma" på campingen igen. Vi firade C:s 10000 hittade gömmor igen. Det finns alltid anledningar att fira, sägs det ju.



Det blev sen middag idag, men det gick fortfarande fint att sitta utomhus, bara man får klätt på sig lite till med kläder. 🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar