torsdag 12 juli 2018

Torsdag 12 juli 2018. På återseende och vi fortsätter till Tønder i Danmark.

Vi vaknade upp till en ljummen och solig morgon på campingen i Süderstapel. A och SE som har varit "down under" upplevde att det påminde om en sommarmorgon i landet långt borta.



Vi var ganska ensamma som nattcampare, men vi kan i alla fall konstatera att vi lyckats representera halva Skandinavien.



Det var helt vindstilla med fin utsikt över den spegelblanka floden Eider.



Det utfördes en del administrativt arbete efter frukost. Internetuppkopplingen var väl sisådär och en del av oss var mindre imponerade. Det är resultatet som räknas även om posen inte är så grann.



Team SALT säger hej då, tack för denna gången och på återseende, och vi ses ju snart igen.



Vi åkte vidare på egen hand och nu bär det obevekligt norrut och hemåt, även om vi fortfarande har några dagar på oss. Västerut om Husum ligger halvön Nordstrand och vi åkte dit. En lång landtunga leder dit ut.



Väl ute på halvön stannade vi till vid kyrkan i Odenbüll för en lunchfika.



Vi hade en förhoppning att kunna fortsätta från Nordstrand norrut på ännu en landtunga, men det gick inte! Så det blev till att vackert åka samma väg tillbaka. Ett stopp för att titta ut över landskapet. Hittade en mycket lämplig p-plats! Nicht stellplatz, kan inte sägas tydligare.



På väg tillbaka blev det ganska plötsligt mycket kyligare och vi såg att det var mycket svarta moln in över land. Ett påtagligt väderomslag.



Vi gjorde förstås ett par stopp för att sträcka på benen. Stoppen förläggs ofta på trevliga platser. Här var det en geocache som satt högt upp i ett träd. Vi hittade "verktyg" för att försöka få ner gömman. Men vi lät faktiskt bli eftersom vi insåg att det skulle vara mycket svårt att få gömman tillbaka på sin plats igen. Surt, men such is life!



En annan gömma, som gick bättre att logga. Ett plastsvärd som var nerstucket i ett gjutjärnsrör med löstagbar huv. Den var väl gömd!



Innan vi åkte ut ur Tyskland såg vi till att fylla kylskåpet och dieseltanken. Den danska kronan är dyr för oss svenskar så vi försöker att undvika onödiga inköp i Danmark.

Vid fyratiden kom vi fram till campingen med ställplats i danska Tönder. Vi lastade ner cyklarna och tog en tur in till byn.







Det kyliga vädret höll i sig. Så här ser det ut när "någon" glömmer bort att ta av cykelhjälmen innan hen ska dra en blus över huvudet. Det höll på att gå åt pipan, haha.



Vi var lite sent ute så Tönder hade nästan stängt allt utom restauranger och det var folktomt på gatorna.



Det gamla vattentornet är numera en del av Tønder Museum som främst visar konst.



Solen kom fram på kvällskvisten, men det är fortfarande ganska kyligt. De 27 graderna som utlovades i prognosen kom helt av sig.



Ett gammalt och anrikt kafé mitt i Tønder. Dom har jättegoda kransekager!



Den här skylten på campingen ger oss ett visst huvudbry. Tömning av toatanken känns helt naturlig att göra här, men påfyllning??

Ställplatsen har ingen egen toabyggnad utan vi får gå till campingens. Gott om både toaletter och duschar och väldigt rent. 



Det är inte särskilt fullbelagt på ställplatsen. Danskar förstås och en och annan tysk och holländare. Många norska husbilsåkare, men bara en svensk till. Var är alla andra från svedala? 🚙💨


1 kommentar: