tisdag 3 juli 2018

Tisdag 3 juli 2018. Brügge, Belgiens Venedig.

Efter att ha tankat dyrt (€ 1,39 per liter) och tagit ut nya, friska europengar i bankomat styrde vi kosan mot Brügge, som är alldeles fullproppad med gamla hus och gränder. Det är som att gå baklänges i tiden.

Vi satsade först på en ställplats ganska nära gamla stan. Men det visade sig att det bara var en stor parkering utan någon form av service för dyra pengar, € 25 bara för att det är "högsäsong". Så i stället åkte vi till en camping som för € 7 ytterligare erbjöd allt vi kan behöva. Campingen heter Memling och ligger ca tre kilometer från centrala staden. Och om man har cykel är det ingen stor sak att ta sig dit. I Brügge har vi varit tidigare, men bara kort, kort. Den gången hittade vi en timmes parkering för gamla Plåt-Tina och under den timmen sprang vi ut till stora torget och runt lite till i kvarteren omkring innan vi var tvungna att gå tillbaka till bilen.

Nu hade vi bättre med tid. När vi kom var det gott och varmt, men under dagen så blev det betydligt svalare. På eftermiddagen kom till och med ett par droppar regn.

Nedan följer ett axplock bilder från Brügge.

På en bar som flaggade svenskt och schweiziskt dagen till ära fick vi oss varsin Baptist Wit.

En "val" tillverkad av plastsopor från världshaven.När vi är i Belgien hör det till att äta Moules Frites. Restaurang Jan van Eyck hade skylt ute som såg lovande ut.Hoegaarden Wit passar bra till musslor.Äntligen fick vi våra Moules Frites. Såå gott!Skål för det!Mumsigt!Brügge kallas också för Belgiens Venedig. Staden har många kanaler så det är lätt att förstå varför man gör den jämförelsen.Pont l´amour.

Frampå kvällskvisten återvände vi till campingen. Nu på kvällen är det kyligare än det varit de senaste kvällarna. Campingen är i stort sett fullbelagd, Brügge är ett populärt turistmål. Vi kan tänka oss att komma tillbaka under höst eller vår, när det är lugnare. Det blev kaffe och ett avsnitt av Midsomer Murders efter duschen. C firade att det fanns varmvatten i handfatskranarna med att raka sig... 🚙💨
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar