måndag 2 juli 2018

Måndag 2 juli 2018. Cykeltur på skogsvägar runt Kampveld nära Wingene i Belgien.

Kvart i åtta i morse studsade vi upp ur sängarna. Då satte några jobbaregubbar igång att såga asfalt tre meter från Plåt-Tina (okej, lite överdrivet kanske, men de var nära!). Ett hål som skulle lagas. Det var tur att vi var vakna i alla fall, annars vete sjutton hur det hade gått.



Vi hade dividerat lite om dagens göromål, men bestämde oss till slut för att ta en cykeltur som såg lite bra ut i skogarna runt Kampveld som inte låg så långt bort. Efter lite matshopping äntrade vi våra cyklar.



En ko-bild som är lite annorlunda bara för att det är här i Belgien. Det är inte så ofta som man kan få se vanliga, normala kossor i det här landet. Det är mest de groteska Belgien Blue man ser i det här landet, tyvärr. Men här har vi i alla fall riktiga kor! Hurra!!



Mitt inne i skogen cyklade vi på några bänkar uthuggna ur stora trädstammar. I änden på varje bänk var det utmejslat figurer. Här ett par uggleungar.



Och en sovande räv.



Vi var ute och cyklade i fyra timmar, mest på skogsvägar eller stigar. Då och då fick vi pusta ut på en snutt asfaltväg. Men det var fint i landskapet och det var trots allt skönt med lite skugga ibland. Det är fortfarande varmt här, men inte lika stekande hett som det varit de senaste dagarna. Himlen är fortsatt helt blå och molnfri.



Vi hittade en ställplats i en liten ort som heter Eeklo. Plåt-Tina ser väldigt ensam ut och bilden ljuger inte. I skrivande stund, kvart över nio, är vi helt ensamma på ställplatsen. Det ska vara högsäsong, men de flesta är väl ute vid kusten och badar.



Från fronten på Plåt-Tina är det inte långt ner till gästbryggan.



Stora, fina båtar ligger och gottar sig i solskenet.



Dagens Leffe, en alldeles vanlig Bruin, satt fint i skuggan av ställplatshäcken.



I gästhamnen finns en restaurang och vi kunde inte motstå frestelsen. K beställde nån sorts köttbullar i tomatsås. Och frites förstås! Vi är ju i Belgien...



Och till det en Augustjin Blond till. K är nöjd. Gott var det också.



C valde nån sorts kroketter, den ena med ost och den andra med skaldjur.



Och till det en Hoegaarden Wit. Öllistan var kilometerlång, så det var minsann inte så lätt att välja! C är också nöjd.



Utmed ställplatsen har man placerat ut ett antal statyer i sten, som vi inte förstår oss på. Men det förhindrar i alla fall att någon av misstag kör ner i kanalen... 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar